avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Acordare ajutor deces de catre angajator pentru angajat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Acordare ajutor deces de catre angajator pentru angajat

In cazul in care fratele unui angajat face dovada cheltuielilor pentru inmormantarea angajatului, acesta beneficiaza de ajutorul de deces dat prin RI de catre angajator sau sotia decedatului care nu a depus decat certificatul de deces si care nu a participat financiar la inmormantare? Care este baza legala a ordinii de primire a ajutorului de deces de catre rudele angajatului?
Mentionam ca este vorba despre ajutorul de deces acordat de catre angajatoror.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:55, 19 Septembrie 2017
De la angajator primeste numai persoana care este angajata la societatea in cauza.

In speta, mentionati cine este salariatul societatii, fratele sau sotia.
A decedat angajatul societatii, a suportat cheltuielile fratele care nu este angajat si solicita ajutorul de deces, solicita ajutor de asemenea si sotia decedatului, care nu a participat financiar la inmormantare si nu este angajata a societatii.
Cine primeste ajutorul conform legii sau Codului Muncii?
In speta, fratele primeste, întrucât el este angajatul societatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de deces/ajutor de deces. ancapopescu166 ancapopescu166 Bună ziua oameni dragi! Mă confrunt cu 2 probleme destul de mari în familie! Un membru al familiei a decedat de curand. In ziua respectivă TATĂL ... (vezi toată discuția)
Deces fiu cri_213 cri_213 In urma decesului fiului meu am primit de la firma unde lucrez un ajutor financiar, fiul meu era casatorit , sotia acestuia reclamand acum la firma ... (vezi toată discuția)
Ajutor de stat pentru deces claudela claudela Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti intr-o problema: pe 30 dec socrul meu a murit. Nu avea pensie, nu era asigurat in niciun fel. Sotul si fratii lui au suportat ... (vezi toată discuția)