avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... DEMISIE - calcul preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

DEMISIE - calcul preaviz

Un salariat a inaintat o cerere (angajatorul astazi 19.09 a primit cererea, iar pe cerere este trecuta data de 18.09, si prin care vrea demisia cu data de 25.09), prin care solicita demisia incepand cu data de 25.09.
In acest caz, angajatorul, o inregistreaza cu data de 19.09, cand a luat el la cunostinta (nu cu data de 18.09 cand a trecut salariatul data pe cerere), si ii face o notificare prin care il anunta ca cererea este aprobata cu respectarea termenului de preaviz de 20 zile lucratoare. Preavizul se calculeaza cu data de 19.09, sau cu data de 25.09 cand cere demisia. Notificarea de preaviz se face cu data de 19.09., cand a luat la cunostinta angajatorul, si prin care il anunta ca este in preaviz incepand cu data de 20.09????? Sau cum se procedeaza mai corect?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:49, 19 Septembrie 2017
Din continut reiese ca preavizul , incepe cu data de 25.09.
Multumesc pentru raspuns!
Mai am un caz:
Un salariat a trimis o cerere de demisie scrisa pe data de 18.09, prin care cere demisia tot in data de 18.09. Angajatorul a luat la cunostinta de aceasta cerere pe data de 19.09. Salariatul incepand cu data de 18 nici nu a mai venit la lucru. Cum se procedeaza corect in situatia aceasta? Care sunt pasii?
Va multumesc!
Demisia este cu sau fara preaviz ?
In cererea salariatului nu se specifica -cu sau fara preaviz - dar angajatorul vrea doar cu demisie. Va multumesc! Care sunt pasii de urmat in acest caz?
Angajatorul este cel care mentioneaza daca este sau nu cu preaviz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajatorul m-a dat afara ca sunt insarcinata Cric_v Cric_v Buna ziua, Am inceput ctr de munca pe data de 19 aug. Apoi am aflat saptamana trecuta, pe 20.09 ca sunt insarcinata si mi-am luat adeverinta de la medicul ... (vezi toată discuția)
Demisia in perioada de proba acristianx acristianx Sunt angajat al unei firme din Bucuresti, sunt inca in perioada de proba (nu a trecut o luna de la angajare) si nu imi place ceea ce fac..... sau mai bine zis ... (vezi toată discuția)
Rog raspuns Mihaela2019 Mihaela2019 In data de 05.12.2018 am formulat următoarea cerere: \"Subsemnata......prin prezenta, va aduc la cunostinta ca doresc ÎNCETAREA contractului de ... (vezi toată discuția)