avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de întreținere și masa succesorală
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de întreținere și masa succesorală

Daca in timpul vietii defunctul a incheiat un contract de intretinere cu unul dintre descendentii sai in schimbul unui imobil, oare ceilalti descendenti pot cere in instanta recunoasterea acelui contract drept donatie (art 1091) si apoi reductiunea liberalitatilor excesive (art 1098)? Sau ceilalti descendenti nu vor mai primi nimic la momentul deschiderii succesiunii?
Cel mai recent răspuns: EdenH , utilizator 16:04, 19 Septembrie 2017
Buna ziua,
Pot cere dar trebuie sa si dovedeasca!
Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna ziua,
Pot cere dar trebuie sa si dovedeasca!

Dar art. 1091 alin (4) face referire la o prezumtie legala a codului civil in legatura cu instrainarile cu titlu oneros facute catre descendenti ca fiind donatii... nu ar insemna ca partea adversa ar trebui sa fie cea care sa aduca probe impotriva acestei prezumtii?
Ultima modificare: Marți, 19 Septembrie 2017
EdenH, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instrainare apartament cu drept de uzufruct viager kittyplus kittyplus Buna ziua! As dori si eu niste lamuriri in urmatoarea problema: sotul meu, inca in viata, a instrainat catre fiul meu proprietatea apartamentului in care ... (vezi toată discuția)
Mostenire abeonasibylla abeonasibylla Buna ziua, Am un certificat de mostenitor cota parte de 3/8, iar mama mea 2/8 si sora mea 3/8, intrebarea mea este poate mama sa imi cedeze partea ei de 2/8 ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare lorex81 lorex81 mama ia vandut casa fetei. Mama are act de succesiune de pe urma sotului in care cei doi copii renunta la drepturi in favoarea mamei . este un act de vanzare ... (vezi toată discuția)