avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Concubinaj, situația bunurilor achiziționate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Concubinaj, situația bunurilor achiziționate

Buna ziua! As dori sa adresez o intrebare,in speranta ca ma puteti ajuta cumva .. traiesc in concubinaj cu cineva,de aproximativ doi ani,insa respectivul nu este divorțat legal de soția sa,chiar daca sunt despărțiți de mai mult timp. Impreuna am cumparat diferite lucruri si mașinării agricole,din banii obținuți din muncă mea,dar care sunt inregistrate pe numele lui. Adică el este propietar. Dacă el se hotărăște să divorteze de soția lui, as dori sa stiu daca bunurile acestea achizionate impreuna si din banii mei,dar pe numele sau,se pun la partajul lor dupa divorț. Mentionez ca ei au deja o casa impreuna. Dar asta mă interesează,daca se pun la partaj si daca eu pot dovedi că de fapt sunt ale mele si nu are fosta lui sotie niciun drept. Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:02, 21 Septembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Conform legii bunurile dobândite de oricare dintre soți în timpul căsătoriei se consideră bunuri comune. Așadar, dacă la partaj soția va emite pretenții asupra bunurilor concubinului dvs., va trebui să faceți dovada că banii pentru achiziționarea bunurilor i-ați dat dvs. Era bine dacă făceați niște hârtii , ceva, înainte, măcar sub semnătură privată.
Multumesc pentru răspunsul dumneavoastra. Însă as vrea sa precizez ca as avea cum sa dovedesc ,întrucât eu am loc de munca stabil,am făcut un împrumut in banca pentru a le cumpăra. Sau astea nu sunt de ajuns...
acest răspuns util
Daca tot ati dat banii dvs, de ce ati luat pe numele lui ?
Puteti dovedi ca ati facut imprumut, cum dovediti ca a cumparat cu banii dvs ?
Si el cum poate dovedi că a cumparat din banii lui,atâta vreme cât nu a avut serviciu stabil... Multumesc
acest răspuns util
Problema nu se pune asa.. ci invers, dvs aveti de dovedit ceva, nu el. El dovedeste cu facturile ca e proprietar. Dvs trebuie sa dovediti ca a cumparat cu banii dvs,.

Alte discuții în legătură

Partajul in cazul concubinajului axile axile Buna ziua, Locuiesc in concubinaj cu concubina mea din 2001,In 2004 eu personal am cumparat un apartament din fonduri proprii, ca urmare a vanzarii unui ... (vezi toată discuția)
Ma salveaza conventie matrimoniala? Silviu19xx Silviu19xx Sotia mea are mai multe credite la banci diferite facute acum 5 ani impreuna cu fostul prieten. Creditele nu au mai fost achitate de 4 ani neavand nimic pe ... (vezi toată discuția)
Divorț. bună! cunosc un om care a fost în concubinaj timp ... Gabriela mka Gabriela mka Divorț. Bună! Cunosc un om care a fost în concubinaj timp de 3 ani. După 2 ani de relație el a făcut un împrumut in banca, fiind șofer de tir a ... (vezi toată discuția)