Buna ziua! As dori sa adresez o intrebare,in speranta ca ma puteti ajuta cumva .. traiesc in concubinaj cu cineva,de aproximativ doi ani,insa respectivul nu este divorțat legal de soția sa,chiar daca sunt despărțiți de mai mult timp. Impreuna am cumparat diferite lucruri si mașinării agricole,din banii obținuți din muncă mea,dar care sunt inregistrate pe numele lui. Adică el este propietar. Dacă el se hotărăște să divorteze de soția lui, as dori sa stiu daca bunurile acestea achizionate impreuna si din banii mei,dar pe numele sau,se pun la partajul lor dupa divorț. Mentionez ca ei au deja o casa impreuna. Dar asta mă interesează,daca se pun la partaj si daca eu pot dovedi că de fapt sunt ale mele si nu are fosta lui sotie niciun drept. Multumesc mult.
Conform legii bunurile dobândite de oricare dintre soți în timpul căsătoriei se consideră bunuri comune. Așadar, dacă la partaj soția va emite pretenții asupra bunurilor concubinului dvs., va trebui să faceți dovada că banii pentru achiziționarea bunurilor i-ați dat dvs. Era bine dacă făceați niște hârtii , ceva, înainte, măcar sub semnătură privată.
Multumesc pentru răspunsul dumneavoastra. Însă as vrea sa precizez ca as avea cum sa dovedesc ,întrucât eu am loc de munca stabil,am făcut un împrumut in banca pentru a le cumpăra. Sau astea nu sunt de ajuns...
gi-jane2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Problema nu se pune asa.. ci invers, dvs aveti de dovedit ceva, nu el. El dovedeste cu facturile ca e proprietar. Dvs trebuie sa dovediti ca a cumparat cu banii dvs,.