avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1133 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Concubinaj, situația bunurilor achiziționate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Concubinaj, situația bunurilor achiziționate

Buna ziua! As dori sa adresez o intrebare,in speranta ca ma puteti ajuta cumva .. traiesc in concubinaj cu cineva,de aproximativ doi ani,insa respectivul nu este divorțat legal de soția sa,chiar daca sunt despărțiți de mai mult timp. Impreuna am cumparat diferite lucruri si mașinării agricole,din banii obținuți din muncă mea,dar care sunt inregistrate pe numele lui. Adică el este propietar. Dacă el se hotărăște să divorteze de soția lui, as dori sa stiu daca bunurile acestea achizionate impreuna si din banii mei,dar pe numele sau,se pun la partajul lor dupa divorț. Mentionez ca ei au deja o casa impreuna. Dar asta mă interesează,daca se pun la partaj si daca eu pot dovedi că de fapt sunt ale mele si nu are fosta lui sotie niciun drept. Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:02, 21 Septembrie 2017
Multumesc mult pentru răspunsul dumneavoastra. Si exista sperante sa pot dovedi că de fapt sunt ale mele,adică din banii mei,odata ce am extrase bancare sau martori. Pun problema asa,pentru ca a trecut ceva vreme si ei tot nu vor sa divorteze. Iar daca aduc discuția , nu obtin un răspuns clar.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
eu cred ca trebuie sa faceti un act cu concubinul, fie de imprumut pe suma, cu o data scadenta mai indepartata, adica peste un an , doi. fie sa va vanda din utilaje, motivati legat de partajul celor 2.
Mie mi-e ca ati cam fost trasa pe sfoara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partajul in cazul concubinajului axile axile Buna ziua, Locuiesc in concubinaj cu concubina mea din 2001,In 2004 eu personal am cumparat un apartament din fonduri proprii, ca urmare a vanzarii unui ... (vezi toată discuția)
Ma salveaza conventie matrimoniala? Silviu19xx Silviu19xx Sotia mea are mai multe credite la banci diferite facute acum 5 ani impreuna cu fostul prieten. Creditele nu au mai fost achitate de 4 ani neavand nimic pe ... (vezi toată discuția)
Divorț. bună! cunosc un om care a fost în concubinaj timp ... Gabriela mka Gabriela mka Divorț. Bună! Cunosc un om care a fost în concubinaj timp de 3 ani. După 2 ani de relație el a făcut un împrumut in banca, fiind șofer de tir a ... (vezi toată discuția)