avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Abținere judecător
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Abținere judecător

Buna ziua ,
Am urmatoarea situatie : executare silita finalizata . Pe parcursul procedurii , am depus contestatie la executare , iar pe cale separata cerere de suspendare a executarii silite care a fost respinsa astfel incat executarea a continuat . La acest moment , cand se judeca contestatia la executare , judecatorul , care a respins cererea de suspendare si care judeca contestatia , depune cerere de abtinere - nu stiu motivele pentru ca nu le-am putut vedea in dosar . Intrebarea este : daca se admite cererea de abtinere , ce se intampla cu decizia pronuntata in suspendarea provizorie ? Suspendarea provizorie , a fost solicitata pentru acest dosar in care se judeca contestatia la executare - se anuleaza sau nu ?
Astept raspuns ,
Multumesc foarte mult
Cel mai recent răspuns: steflea , utilizator 18:46, 20 Septembrie 2017
Probabil se refera la faptul ca judecatorul s-a pronuntat printr-o incheiere interlocutorie asupra cererii de suspendare, devenind incompatibil sa judece si cererea principala.
Daca acesta este motivul de abtinere, solutia data cu privire la suspendarea provizorie ramane
Ultima modificare: Miercuri, 20 Septembrie 2017
AvTudor_com, utilizator
Buna ziua si multumesc ,
Nu inteleg , incheierea interlocutorie poate fi decizia de respingere a suspendarii provizorii ? Ce inseamna mai exact ?
Pai si atunci , cum explicate , ca in dosarul contestatiei la executare , admite cererea de ajutor judiciar ?

Multumesc foarte mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie in anulare steflea steflea Buna seara , Situatie : este depusa contestatie la executare , pe cale separata cererea pentru suspendarea provizorie a executarii silite este respinsa , ... (vezi toată discuția)
Contestatie in anulare , revizuire sau ... steflea steflea Buna ziua , Situatia de fapt : intr-o contestatie la executare se admite cererea judecatoarei de abtinere , intrucat a mai judecat o contestatie la executare ... (vezi toată discuția)
Suspendarea provizorie a executarii silite Ioana Raluca Ioana Raluca Stimati colegi, Incerc sa gasesc o solutie la o problema interesanta. Am inceput o executare silita pentru pensie alimentara, partea contrara a facut ... (vezi toată discuția)