avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1776 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită contestatie in anulare
Discuție deschisă în Executare silită

contestatie in anulare

Buna seara ,
Situatie : este depusa contestatie la executare , pe cale separata cererea pentru suspendarea provizorie a executarii silite este respinsa , judecatorul care respinge aceasta cerere la judecarea pe fond a contestatiei la executare formuleaza cerere de abtinere , cerere care este admisa . Fata de aceste aspecte , se exercita contestatia in anulare pentru respingerea cererii de suspendare a executarii silite in momentul in care primesc motivarea admiterii cererii de abtinere , cu solicitarea de repunere in situatia anterioara . Motivele contestatiei in anulare : incompatibilitatea stiuta si de grefier si de judecator la momentul judecarii cererii de suspendare provizorie a executarii si imposibilitatea de a solicita recuzarea judecatorului avand in vedere , ca aceasta cerere se judeca in camera de consiliu , fara citarea partilor ; in plus este vorba si de incalcarea impartialitatii , in conditiile , in care judecatorul a stiut de existenta unui motiv de incompatibilitate care il impiedica sa judece aceasta cerere . Intrebari :
1. Corecta decizia de a introduce contestatia in anulare , fata de aspectele prezentate ?
2. Avand in vedere , ca este o contestatie in anulare , fata de decizia de respingere a cererii de suspendare provizorie a executarii , daca aceasta este respinsa , mai exista cale de atac sau nu ?
Va rog sa aveti amabilitatea unor raspunsuri complete la intreaga situatie .
Multumesc
Cel mai recent răspuns: CaraD , utilizator 22:52, 23 Mai 2018
Raspunsuri complete primiti fara indoiala de la avocatul angajat.
Rezolutia la cererea de suspendare provizorie a executarii s-a dat prin incheiere interlocutorie, fara cale de atac. Dupa acea incheiere, judecatorul care a pronuntat-o se regaseste intr-unul din cazurile de incompatibilitate absoluta de a mai judeca alt dosar in aceeasi pricina prevazute art. 41 CPC.
Adica incompatibilitatea a aparut la momentul pronuntarii acelei incheieri interlocutorii.
Pentru motive noi aparute dupa data introducerii acelei cereri de suspendare provizorie, puteti introduce o alta cerere
Buna seara ,
Nu , imi pare rau , dar judecatorul se stia in caz de incompatibilitate , asa cum reiese din motivarea deciziei de admitere a cererii de abtinere . Deci , asa cum reiese , din motivarea pe care completul care a judecat cererea de abtinere a dat-o , judecatorul stia ca s-a mai pronuntat tot intr-o contestatie la executare , intr-o cauza cu aceleasi parti , in urma cu doi ani , astfel ca eu cred ca judecatorul trebuia sa se abtina de la bun inceput , de la prima repartizare a dosarului si sa nu judece nici cererea de suspendare provizorie . Care credeti ca sunt sansele de castig , in cazul contestatiei in anulare , exact pe aceste motive ? Multumesc
"care credeti ca sunt sansele" este o intrebare potrivita mai degraba pentru casele de pariuri, nu este cazul aici. Justitia nu prea functioneaza dupa acest principiu.
Daca doriti o parere care sa va ajute, eu as zice sa oferiti si detalii cocludente, din noutatile pe care le aduceti in acest mesaj reiese ca ar exista autoritatea de lucru judecat a deciziei de acum doi ani. Lucru care nu a aparut in mesajul original.
Discutati cu aparatorul ales. Este cel mai in masura sa va sfatuiasca avand in vedere ca deja cunoaste dosarele
Ultima modificare: Miercuri, 23 Mai 2018
CaraD, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abținere judecător steflea steflea Buna ziua , Am urmatoarea situatie : executare silita finalizata . Pe parcursul procedurii , am depus contestatie la executare , iar pe cale separata cerere ... (vezi toată discuția)
Admiterea excepției de incompatibilitate în apel atrage după sine retrimiterea și rejudecarea contestației la executare, sau nu ? steflea steflea Buna ziua , Situatie : contestatie la executare cu solicitarea suspendarii executarii silite , pe cale separata se solicita suspendarea provizorie a ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitate steflea steflea Buna ziua , Poate reuseste cineva sa lamureasca aceasta situatie : se depune o contestatie la executare in care s-a solicitat inclusiv suspendarea executarii ... (vezi toată discuția)