Buna ziua am o intrebare am o pensie alimentare de 250 de lei pe care ii dau din mana si mia venit proprire pe salar de la un vechi credit neplatit cum se calculeaza daca eu am salarul minim pe economie?Va rog ajutatima ,va multumesc
Si ca sa fac contestatie nu am nevoie de avocat plus cheltuieli?De 3 luni am proprire pe salar si platesc si pensia din mana si inca nu am primit sentinta Sunt disperat ca nu ma descurc cu banii de loc .
Poprirea pentru pensia de întreținere se face prin executor judecătoresc.
Executarea în sine costă destul de mult,deci pe lângă pensie veți plăti lunar și taxele de executare.
Dacă sumele poprite nu vor fi îndestulătoare, creditorul se poate îndrepta asupra bunurilor care e posibil să le aveți.
Vă poate scoate la licitație bunurile mobile(mașină, utilaje, motocicleta....), și bunurile imobile(casă dacă aveți, terenuri, moșteniri.....),de asemenea vor fi blocate conturile bancare.
Pensia alimentara o platesc din mana nu mi se face poprire.dar problema ii ca eu am si poprire pe salar pentru un credit neachitat si venitul meu este sub 1/2 legea nu zice ca maxim 1/2????Si cum sa imi ia bunuri daca eu nu am girat cu bunuri iar adoua chestie ii ca sunt sume de credit maxim 3000 de ron
1) pensia de întreținere nu se ia în considerare câtă vreme o plătiți din mână, deci poprirea este de 33% fără pensia minorului.
2) nu e nevoie să girați cu nimic, când devii datornic ți se pun în vânzare toate bunurile până la îndestulare, dacă creanța nu poate fi recuperată din salariu sau din pensie.
3) ca să vă rețină sub 33%, puteți cere în instanță prin contestație la executare.
Poprire
Popescux
Buna ziua.
Daca am un singur credit neplatit si 2 popriri infiintate pe cont, una in euro(creditul) si una in lei pentru cheltuieli de judecata, care este ... (vezi toată discuția)