avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Soția a luat un credit fără să știu. Ce pot face ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Soția a luat un credit fără să știu. Ce pot face după divorț în caz că se ajunge la executare silită?

Buna seara
Sotia mea cu care ma aflu in proces de divort a facut un credit bancar, fara ca eu sa stiu. Eu lucrez in strainatate de 2ani. M-au sunat de la recuperare debite pt ca ea nu mai raspunde la telefon si mi-au spus ca sunt codebitor dar nu vor sa imi dea informatii despre credit (suma, etc) decat personal, la fel si cei de la banca. Ce pot face in afara de a veni in tara? Pot fi codebitor fara sa stiu? E normal sa fiu codebitor si sa nu mi se dea detalii la telefon chiar daca ma identifica prin anumite intrebari? Stiu ca in calitate de sot esti automat garant dar pt a fi codebitor nu trebuie sa iti exprimi acordul personal, sa semnezi si etc? Nu am mai fost in tara de cateva luni...Insa imi vine acasa in Ro fluturasul de salariu.
Va rog sa imi spuneti ce as putea face pt a afla detalii fara sa vin in tara si inclusiv daca pot face ceva avand in vedere ca nu am fost de acord pt acest credit, ma refer la actiune in instanta sau altceva care sa ma exonereze.
Imi este frica sa nu fie o suma mare si sa pierd casa care este al amandurora, mai ales ca m-a amenintat ca vrea sa vindem casa, ca ia ea tot, etc. Avem si o fata minora. Ea are probleme de genul cu datoriile de multi ani, nu e la prima abatere.
Multumesc
Ultima modificare: Joi, 21 Septembrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 19:13, 22 Septembrie 2017
Va puteti informa, in legatura cu acest imprumut.

Impumuturile contractate in timpul mariajului pot fi comune sau proprii.

Imprumuturile sunt comune, daca sustin relatia maritala, in vederea cheltuielilor obisnuite ce rezulta dintr-o casatorie.

Ele sunt proprii daca sunt contractate in interes propriu, de catre unul dintre soti, spre exemplu ,pentru a-si sustine activitatea profesionala.

Datoriile sunt supuse impartelii.

Dumneavoastra, necunoscand existenta acestui debit, nu puteti fi obligat la plata acestuia.
Ultima modificare: Vineri, 22 Septembrie 2017
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut din banca folosit numai de unul dintre soti - partaj georgianadh georgianadh Buna ziua, Situatia este urmatoare: - sotul a facut imprumut de 35.000,00 lei la banca, pentru nevoi personale, fara ipoteca sau gaj; - sotia este ... (vezi toată discuția)
Divorț. poate prelua unul dintre soți ratele la creditul imobiliar făcut în timpul căsătoriei? mariaevelina mariaevelina Buna ziua, Eu si sotul suntem in proces de divort, la ultima infatisare am convenit ca divortul sa fie prin acord. Avem un copil minor de trei ani si un ... (vezi toată discuția)
Divort - impartire credit bogdan2478 bogdan2478 in timpul casatoriei am contractat un credit impreunacu sotia.dupa divort am ramas sa platesc singur.ea nu a fost nici Garant nici coplatitor.am sanse sa il ... (vezi toată discuția)