Buna seara
Sotia mea cu care ma aflu in proces de divort a facut un credit bancar, fara ca eu sa stiu. Eu lucrez in strainatate de 2ani. M-au sunat de la recuperare debite pt ca ea nu mai raspunde la telefon si mi-au spus ca sunt codebitor dar nu vor sa imi dea informatii despre credit (suma, etc) decat personal, la fel si cei de la banca. Ce pot face in afara de a veni in tara? Pot fi codebitor fara sa stiu? E normal sa fiu codebitor si sa nu mi se dea detalii la telefon chiar daca ma identifica prin anumite intrebari? Stiu ca in calitate de sot esti automat garant dar pt a fi codebitor nu trebuie sa iti exprimi acordul personal, sa semnezi si etc? Nu am mai fost in tara de cateva luni...Insa imi vine acasa in Ro fluturasul de salariu.
Va rog sa imi spuneti ce as putea face pt a afla detalii fara sa vin in tara si inclusiv daca pot face ceva avand in vedere ca nu am fost de acord pt acest credit, ma refer la actiune in instanta sau altceva care sa ma exonereze.
Imi este frica sa nu fie o suma mare si sa pierd casa care este al amandurora, mai ales ca m-a amenintat ca vrea sa vindem casa, ca ia ea tot, etc. Avem si o fata minora. Ea are probleme de genul cu datoriile de multi ani, nu e la prima abatere.
Multumesc