avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Despăgubiri calamități naturale
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Despăgubiri calamități naturale

În urma furtunii de duminică, 17 septembrie, ce a distrus mai multe acoperișuri , in zona Bihorului/Beiuș, un vecin mi-a cerut să îl despagubesc.
Adică bucăți din acoperișul meu (țiglă) i-a distrus parțial acoperișul casei sale. Casa mea este mai înaltă.
Ce ar trebui sa fac ?
Cel mai recent răspuns: oxiredo , utilizator 07:58, 13 Ianuarie 2018
În primul rând, să-l despăgubiți.
În al doilea rând, să vă faceți o asigurare facultativă complexă a locuinței, care să acopere și răspunderea civilă generală față de terți.

Succes!
Va mulțumesc pt răspuns.
Totuși, de unde știu cu ce sumă să îl despagubesc ?
Ultima modificare: Vineri, 22 Septembrie 2017
trandafir2, moderator
Vă recomand înțelegerea amiabilă. Poate cumpărați împreună țiglele și plătiți pe cineva să le pună, dacă nu puteți personal. Altfel va trebui să chemați o firmă de construcții și costurile cresc.
Succes!

asd
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Ianuarie 2018
oxiredo, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme acoperis casa zimplu zimplu Buna ziua, casa parintilor mei este situata intr-o zona rurala unde nu sunt riscuri de inundatii, cutremur sau alunecari de teren. Casa este construita undeva ... (vezi toată discuția)
Problema cu vremea rea Razvan_G Razvan_G Vremea asta extrem de rea a venit cu o problema. Sora mea de curand si-a construit casa, probleme cu vecinii ca ii fura soarele etc., au trecut. Acum de cand ... (vezi toată discuția)
Obligatii asociatii de locatari catabota catabota Buna ziua. suntem 2 imobile intr-o curte. Primul are acoperisul deteriorat si cad tigle si mai noi bucati de lemn putred. Accesul nostru, locatarii din ... (vezi toată discuția)