Buna ziua,
M-am angajat la o companie, mi s-a facut contract pe perioada determinata de 8 luni, urmand sa se faca contract pe perioada nedeterminata dupa aceea, eventual.
Nu am stat prea mult sa il citesc deoarece discutaseram conditiile si contractul era doar o formalitate.
Acuma am studiat mai bine si mi se pare ciudat ca referitor la perioada de angajare, zice asa:
"a) Pe periooada nedeterminata incepand cu data de ....;
b) Pe perioada determinata din 1 mai pana-n 31 decembire."
Mai jos este paragraful cu salariul.
Nedumerirea mea este: ce sens are sa puna puctul a)?
Sper ca nu inseamna ca sunt de acord cu salariul de pe perioada determinata si pe perioada nedeterminata. Am discutat ceva, dar pana la urma ce e scris ramane valabil.
In plus am facut un act aditional ca nu plec trei ani pentru ca mi s-a facut o pregaire de patru luni. Zice ca nu pot sa plec din proprie initiativa in mai putin de 3 ani de la data inceperii actitivatii pe contract perioada nedeterminata. Pai nu este si varianta sa nu ne intelegem la contractul pe perioada nedeterminata (de ex. la salariu) si sa nu-l mai facem deloc(practic nu-l semnez, nu se mai incheie nici un contract)? Imi scapa ceva din schema asta? Multumesc.
Interesanta speta dvs.,eu angajator va angajez pentru o perioada "de proba" (determinata), interval de timp in care cheltuiesc banii pentru ca dvs. sa capatati acele abilitati profesionale de care eu angajator am nevoie,urmand ca la termenul scadent sa va pastrez sau nu.
In situatia in care am nevoie de serviciile dvs. imi iau masuri de precautie ca sa nu parasiti firma,punandu-va sa semnati acum (cand efectuati cursul) un act aditional.
Mai aveti timp sa va ganditi si de a lua decizia cea mai buna.