avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident trecere pieton
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident trecere pieton

pe data de 15.04.2009 am accidentat pe trecerea de pieton o fata in varsta de31 de ani.ma deplasam pe banda a doua cu 50 km/h limita de viteza in oras la pe prima banda se circula putin mai greoi,dubita oprita pt accordare de prioritate sau chiar stationata pt ca in zona se afla un restaurant si imi aduc aminte ca imediat dupa ce am ridicat victima de pe sosea,soferul dubitei a disparut.Dintr-o data mi-a aparut in fata doamna ,nu am avut timp sa reactionez si am lovit-o,nu am redus viteza deloc pur si simplu o clipa de neatentie care se pare k ma va costa foarte mult(mentionez k aveam permis de doar 2 luni).Victima a avut fractura la genunchi si la umar ,acum si-a revenit cred k a si inceput serviciul.initial am vorbit cu tatal ei care mi-a spus k nu o sa se bucure la banii mei si ca isi doreste ca fata lui sa se faca bine.Acum dupa 6 luni de zile in care am incercat sa-l ajut cu bani si m-a refuzat am vorbit cu tatal ei si i-am spus k vreau din tot sufletul sa incerc sa-mi repar greseala si sa-l ajut cu o anumita suma de bani,macar cea pe care a cheltuit-o dansul cu spitalizarea fetei(fata era angajata)si l-am intrebat cati bani a cheltuit,iar dansul mi-a spus k a cheltuit cam 10000 de ron,iar eu i-am spus k o sa incerc sa-si recupereze aceasta suma de bani dar sa fie putin intelegator si sa ma lase sa ii achit in interval de cateva luni in cateva transe iar el mi-a spus k nu se poate asa ceva si k ii vrea pe toti odata.(mentionez k sunt un baiat care este orfan de mama,lucrez ca ospatar,castig cam 1000 lei pe luna,bani cu care il mai ajut si pe tatal meu care are un salariu foarte mic).Fata a avut 110 zile de spitalizare conform certificatului si se pare k o sa ma dea in judecata.Imi pare rau pt greseala provocata,atat victimei cat si familiei acesteia daca as dispune de bani,i-as da cat mi-ar cere,da chiar nu am de unde.Ajutati-ma va rog si spuneti-mi la ce sa ma astept.adica dosar penal sigur,imi va da cu suspendare,permis anulat?
Ultima modificare: Luni, 5 Octombrie 2009
uzzi098, utilizator
Cel mai recent răspuns: Costinel Burca , Contabil 01:36, 9 Octombrie 2009
Art. 123. din Regulamentul privind aplicarea Codului Rutier prevede: "Conducătorul de vehicul este obligat să circule cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h în localităţi sau 50 km/h în afara localităţilor, în următoarele situaţii:
a) la trecerea prin intersecţiile cu circulaţie nedirijată;

h) la trecerile pentru pietoni nesemaforizate, semnalizate prin indicatoare şi marcaje, când drumul public are cel mult o bandă pe sens, iar pietonii aflaţi pe trotuar, în imediata apropiere a părţii carosabile, intenţionează să se angajeze în traversare;

Trebuie insa analizata si situatia in care, daca ati fi circulat cu viteza regulamentara, puteati sau nu evita accidentul. In functie de rezultatele analizelor se poate stabili cauzele producerii accidentului.
Numai bine va doresc
ing. Ioan Ciobanu - expert judiciar autovehicule, circulatie rutiera
caut si eu un un expert consilier pt a ma ajuta cu expertiza tehnica.sunt din prahova.Cam cati bani costa unul?
uzzi098 a scris:

caut si eu un un expert consilier pt a ma ajuta cu expertiza tehnica.sunt din prahova.Cam cati bani costa unul?


Puteti intra pe www.avocatnet.ro/content/con...
si sa contactati unul sau mai multi consultanti inscrisi pe acest forum !
Succes !
Ultima modificare: Vineri, 9 Octombrie 2009
Costinel Burca, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier soldat cu o victima dis-florin dis-florin Am facut un accident la 7m dupa trecerea de pietoni, persoana vatamata are 45 de zile de spitalizare date de catre IML. Ce trebuie sa fac in aceasta situatie? ... (vezi toată discuția)
Art 184 al 1,3 Catalin91 Catalin91 Buna ziua, am si o problema. Am fost azi sa imi prelungesc dovada la parchet,cand m-am dus sa o iau mi-au spus ca dosarul sa solutionat si mi-au dat un ... (vezi toată discuția)
Accident cu vatamare corporala Luca1 Luca1 Buna ziua, in urma cu cateva zile conduceam pe un drum national si in aproprierea unu sens giratoriu era o trecere de pietoni semnalizata corespunzator , ... (vezi toată discuția)