avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Decizie de impunere din 2012 primit in 2017
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Decizie de impunere din 2012 primit in 2017

Buna ziua,

Am primit o decizie de impunere pt suma de 138lei pt anul 2012 in conditiile in care
- eram student in 2012
- eram angajat cu contract de munca pe 8 ore
- eram administrator de bloc cu conventie civila

Mentionez ca am platit toate taxele si impozitele la zi fara a ramane in urma cu platile.

Este legal asa ceva? Ce imi recomandari? Cum sa procedez mai departe?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:36, 22 Septembrie 2017
Suma reprezinta, probabil, contributia la sanatate pentru venitul declarat de dvs. in 2012. S-a creat o lipsa de informatii prin preluarea in iulie 2012 de catre ANAF a incasarii CASS de la Directiile judetene de sanatate publica. Pentru 2013 si in continuare, s-a emis decizie de impunere si s-a incasat la timp. Acum s-a rezolvat situatia pentru 2012.
Datoriile contribuabililor catre stat se platesc pe 5 ani in urma, fara a se lua in considerare anul in curs. Sunt deci in termen.
Daca nu platiti in cele 2 luni mentionate pe decizie, vi se calculeaza dobanzi si penalizari de intarziere pentru fiecare zi care trece peste cele 2 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie de impunere cass din 2012 primita in octombrie 2017 anagina anagina Este posibil sa existe datorii la CASS din 2012, in conditiile in care am un Certificat de atestare fiscala de la sfarsitul anului 2015 care arata ca am zero ... (vezi toată discuția)
Recalculare cass 2012 Stepa Stepa Asa cum fac din trei in trei luni m-am prezentat la Finante pentru a-mi platii ultimele dari de pe decizia primita la inceput de an (venit din cedare ... (vezi toată discuția)
Deducere chelt .plata contrib sanatate retroactiv MIHT MIHT Am primit de la ANAF decl.630 cu plata contrib sanatate(venituri din activ.indep.PFA) retroactiv pt anul 2012 .Eu am platit atunci pe declaratia de impunere ... (vezi toată discuția)