avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Numele copiilor in afara casatoriei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Numele copiilor in afara casatoriei

Buna ziua,
Am o problema care ma framanta si m-am decis sa va cer ajutorul, intrucat interpretarea legii imi pune probleme.
Sunt insarcinata in luna a 6-a cu gemeni. Tatal copiilor este casatorit cu acte in regula inca din 2004, dar nu mai sta in caminul conjugal de cca 4 ani. In urma casatoriei, ambii soti au luat si numele celuilalt (2 nume de familie), acestia avand impreuna o fata de 11 ani.
Intrucat nu cred ca divortul se va pronunta pana la nasterea copiilor, dilema mea este urmatoarea: ce nume vor purta copiii nostri, atat timp cat noi nu suntem casatoriti legal. Exista posibilitatea ca acestia sa ia numele meu si tatal sa fie trecut in certificatul de nastere sau trebuie sa-i declar cu tata necunoscut pentru ca acestia sa poarte numele meu?
Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Vineri, 22 Septembrie 2017
altair1977, utilizator
Cel mai recent răspuns: altair1977 , utilizator 15:28, 22 Septembrie 2017
daca se stabileste filiatia fata de ambii parinti o sa fie la fel ca in cazul copilului din casatorie. adica: numele mamei, numele tatalui sau numele lor reunite

Deci copiii pot lua numele meu si sa il trec si pe tata in acte. (cu sau fara numele sotiei actuale).
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numele copilului pinguinul pinguinul buna ziua Am urmatoarea dilema. In urma divortului am revenit la numele anterior casatoriei. trbuie sa nasc un copil conceput in timpul casatoriei. La starea ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume de familie al copilului mimozi mimozi Cum putem schimba numele de familie a celui mic?trebuie sa va spun ca,la momentul nasterii lui,noi nu eram casatoriti,si am fost de acord ca cel mic sa poarte ... (vezi toată discuția)
Incuviintare purtare nume dupa decesul mamei Justitiarul711 Justitiarul711 Poate un tata sa incuviinteze in fata ofiterului starii civile ca un copil recunoscut de el in urma cu 10 ani sa-i poarte numele, fara ca mama sa fie ... (vezi toată discuția)