avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Buna ziua,
Sunt o doamna de 59 de ani si am 35 de ani de casatorie. Acum 11 ani impreuna cu sotul meu am vandut apartamentul in care locuim fiicei noastre (act de vanzare-cumparare incheiat la notariat)noi avand in continuare uzufructul apartamentului pana la decesul nostru. Mentionez ca fetita noastra(proprietara actuala si de drept) nu locuieste cu noi.Anul acesta sotul meu a inceput sa bea, si-a facut o amanta si a devenit violent.Este imposibila convetuirea cu el sub acelasi acoperis.As dori sa stiu daca in urma unui divort sotul meu si-ar pierde dreptul de a locui in casa cu mine sau ce ma sfatuiti sa fac in situatia data pentru a nu mai imparti acelasi spatiu locativ.Mentionez de asemenea ca eu si fetita mea am incercat pe toate caile sa rezolvam situatia dar el nici divortul nu si-l doreste dar nici schimbarea comportamentului. Suntem atat eu sotia lui cat si fiica noastra (actuala proprietara) terorizate de acest om.Este vreo cale legala sa scapam de aceasta teroare?
Va multumesc si astept raspunsul dvs
Cu stima,
Andra Dimitriu
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:26, 23 Septembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Strangeti probe si solicitati de la judecatorie emiterea unui ordin de restrictie si protectie, evacuarea lui pe o perioada de cateva luni si sa fie ob;ligat sa se interneze intr-o clinica pt dezalcoolizare.
in ce priveste stingerea dreptului sau, slabe sanse.

Art. 747

Stingerea uzufructului în caz de abuz de folosinţă

(1) Uzufructul poate înceta la cererea nudului proprietar atunci când uzufructuarul abuzează de folosinţa bunului, aduce stricăciuni acestuia ori îl lasă să se degradeze.

(3) Instanţa poate dispune, după împrejurări, fie stingerea uzufructului, fie preluarea folosinţei bunului de către nudul proprietar, cu obligaţia acestuia de a plăti uzufructuarului o rentă pe durata uzufructului. Când bunul este imobil, pentru garantarea rentei, instanţa poate dispune înscrierea unei ipoteci în cartea funciară.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare - uzufruct viager flory104 flory104 Am devenit proprietara de apartament in 2009 prin vanzare - cumparare, de la parintii mei catre mine, in contract avand uzufruct viager fiecare. Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Anulare contract vanzare cumparare cu uzufruct viager Claudi-u Claudi-u Buna seara. Am si eu o intrebare daca ma poate ajuta cineva va rog din suflet.Multumesc anticipat Am cumparat o casa de la o persoana pe suma de 10.000 € ... (vezi toată discuția)
Buna seara.am cumpăr o casa acum 9 ani și fostul soț are uzufruct ... Elea V Elea V Buna seara.Am cumpăr o casa acum 9 ani și fostul soț are uzufruct viager eu sunt proprietara .Se poate anula drept lui de uzufruct viager ținând cont că ... (vezi toată discuția)