avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare contract vanzare cumparare cu uzufruct viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare contract vanzare cumparare cu uzufruct viager

Buna seara.
Am si eu o intrebare daca ma poate ajuta cineva va rog din suflet.Multumesc anticipat
Am cumparat o casa de la o persoana pe suma de 10.000 € si ma rugat sa ii dau dreptul de uzufruct viager si am acceptat dar in timp persoana respectiva a inceput sa consume bauturi alcolice si sa imi tulbure linistea sa de-a foc la anumite lucruri si era aproape de a da foc la casa.
Mentionez ca am luat hotararea impreuna cu sotia de a pleca de acolo pentru ca avem un copilut de un anisor.
Si el ne tot ameninta ca ne da in judecata si ca nu mai avem ce cauta acolo
Si ne-am dori sa stim ce avem de facut sa putem sa isi pearda dreptul la uzufruct.
MULTUMESC DIN SUFLET
Cel mai recent răspuns: Avocat Popescu Radu Cătălin , Avocat 10:45, 27 Aprilie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua!
Va puteti adresa instantei cu o cerere privind constatarea dreptului de uzufruct ca stins având în vedere incidența abuzului de drept : ”art. 747: Stingerea uzufructului în caz de abuz de folosinţă
(1) Uzufructul poate înceta la cererea nudului proprietar atunci când uzufructuarul abuzează de folosinţa bunului, aduce stricăciuni acestuia ori îl lasă să se degradeze.
(2) Creditorii uzufructuarului pot interveni în proces pentru conservarea drepturilor lor; ei se pot angaja să repare stricăciunile şi pot oferi garanţii pentru viitor.
(3) Instanţa poate dispune, după împrejurări, fie stingerea uzufructului, fie preluarea folosinţei bunului de către nudul proprietar, cu obligaţia acestuia de a plăti uzufructuarului o rentă pe durata uzufructului. Când bunul este imobil, pentru garantarea rentei, instanţa poate dispune înscrierea unei ipoteci în cartea funciară.”

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare - uzufruct viager flory104 flory104 Am devenit proprietara de apartament in 2009 prin vanzare - cumparare, de la parintii mei catre mine, in contract avand uzufruct viager fiecare. Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Asupra unui apartament cu uzufruct viager este pusă o ipotecă de la fisc pentru o sumă datorată de uzufructuar (aproximativ 12.000 de euro). cum poate reintra în drepturi nudul proprietar? gabiupc gabiupc Asupra unui apt cu uzufruct viager este pusa o ipoteca de la finante ptr o suma datorata de uzufructuar de aprox 12000 eu. Cum poate reintra in drepturi ... (vezi toată discuția)
Furt ? F1PAR2 F1PAR2 Buna seara. In anul 2004 am cumparat un teren , iar in contractul de vinzare cumparare scrie asa> eu cumparatorul intru in stapinire de drept azi, data ... (vezi toată discuția)