avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 856 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Tranzactia nefinalizata duce la anularea acesteia?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Tranzactia nefinalizata duce la anularea acesteia?

In urma unei tranzactii notariale , un vecin a vandut 144mp teren pe care s-a obligat sa edifice un drum pietruit cu trepte si o conduct de apa , in schimbul renuntarii la o servitute de trecere . De curand am cerut primariei o autorizatie in vederea refacerii si consolidarii acestei cai de acces . Am descoperit faptul ca aceasta cale de acecs nu are autorizatie de constructie , nici conducta de apa , conf . legii 50/1991 actualizata . Nu se mai poate intra in legalitate deoaree acum terenul pe care vecinul a edificat lucarile , este al meu . In aceste conditii pot cere desfiintarea lucarilor si trecrea la starea anterioara adica sa mi recapat servitutea de trecere pe motiv ca tranzactia a avut vicii ascunse , lucarile fiind fara autorizatie si supuse desfiintarii ??
Ultima modificare: Duminică, 24 Septembrie 2017
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Cel mai recent răspuns: LAURA4628 , utilizator 15:12, 23 Septembrie 2017
Buna ziua,
Fiti mai explicit!
Al cui este acum IN PROPRIETATE TERENUL?
Daca este al dumneavoastra puteti desfiinta acele lucrari.
Daca este al vecinului el poate desfiinta lucrarile.
Daca aveti cale de acces de ce sa solicitati servitute?
Acum este al meu .
A fost al vecinului si l-a vandut ca i cale de acces cu lucrarea facuta fara autorizatii , in schimbul renuntarii la servitute .
Ma intereseaza sa recuerez fosta servitute .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrare in legalitate ContSters382135 ContSters382135 Inainte de a se vind un teren, fostul propr. a edificat o cale de acces fata autorizatie. Primaria a constatat acest fapt si i-a trmis adresa in vederea ... (vezi toată discuția)
Edificare cale de acces fara autorizatie de constructie in urma ... Pompilui Avram Pompilui Avram Am o sentinat definitiva prin care mi s-a dat o servitute de trecre pe la un vecin . Pentru a o edifica trb desfiintat un gard de plasa cu un soclu de beton ( ... (vezi toată discuția)
Am cerut servitute de trecere vecinului si acesta mi a cerut.... anonimul070 anonimul070 am cerut servitute de trecere in instanta vecinului ptr ca nu ma lasa sa intru in curtea lui sa mi intretin si sa fac consolidari peretelui din spatele ... (vezi toată discuția)