avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 312 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... INTRARE IN LEGALITATE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

INTRARE IN LEGALITATE

Inainte de a se vind un teren, fostul propr. a edificat o cale de acces fata autorizatie. Primaria a constatat acest fapt si i-a trmis adresa in vederea intarii in legalitate. Acum eu sunt propr acestui teren. Fostul propr mai poate face demersuri in ved. intarii in leg. nemaifiind proprietarul terenului?? Eu nu vreau acea cale de acces pe acolo deci nu si c-am fi de acord cu existenta ei.
Ultima modificare: Marți, 20 Martie 2018
trandafir2, moderator
Cel mai recent răspuns: ContSters382135 , utilizator 13:45, 24 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fostul proprietar nu mai poate face nimic . Nu ati specificat cui foloseste acea cale de acces. Daca este un drum de servitute pentru un alt teren din spate ,infundat, veti fi obligat sa lasati cale de acces. Mergeti la un avocat cu actele de proprietate si acel proces verbal al fostului proprietar de intrare in legalitate si veti primi mai multe detalii.
Da. Este mai complicat. Acela a edificat treptele de beton pentru fostii proprietari in schimbul renuntarii la servitute. Acum "l-am prins " cu aceasta neregula si poate imi recapat servitutea. Daca nu mai poate face nimic este super ok. Voi cere intoarcerea la starea anterioara ....vad eu ce si cum. Multumesc frumos.
Ultima modificare: Marți, 20 Martie 2018
trandafir2, moderator
Primaria i-a trimis o avertizare prin care il obliga ca in termen de 6 luni sa intre in legalitate cu acea constructie CALE DE ACCES BETONATA . In cazul in care nu executa aceasta cerere aprimariei , pot cere desfiinratea lucarii sau priaria il obliga ??

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tranzactia nefinalizata duce la anularea acesteia? LAURA4628 LAURA4628 In urma unei tranzactii notariale , un vecin a vandut 144mp teren pe care s-a obligat sa edifice un drum pietruit cu trepte si o conduct de apa , in schimbul ... (vezi toată discuția)
Exista stipulat termen de prescriptie in aceasa situatie ? ContSters382135 ContSters382135 S-a efectuat o lucare de contructie = trepte betonate cu armatura fier beton = , far aautorizatie de constructie in anul 2002 . Stiu ca nu se mai poate ... (vezi toată discuția)
Dreptul de servitute stefania75 stefania75 In cazul in care o persoana are drept de servitute cu hotarare pe terenul meu, poate sa-si faca drum de acces pe baza acesteia? Mentionez ca in acea hotarare ... (vezi toată discuția)