avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1074 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu prenatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu prenatal

Buna seara va rog sa ma ajutati cu un raspuns..Urmeaza sa nasc la inceputul lunii decembrie ....am 12 luni lucrate in ultimii 2 ani....mi-a expirat contractul de munca luna aceasta si nu mi-a mai prelungit......Teoretic daca imi prelungea ar fi trebuit sa intru in concediu de prenatal din octombrie...daca nu mai am perioada contractuala si nu mai beneficiez de 126 de zile de concediu mai pot luat indemnizatie??
Cel mai recent răspuns: Andreea catalina , utilizator 22:31, 6 Noiembrie 2017
Puteti sa intrati in somaj si din somaj in concediu de maternitate si apoi in CCC.

Acordarea indemnizatiei pentru CCC nu este conditionata de efectuarea concediului de maternitate.

In cazul persoanelor care nu îndeplinesc condițiile, conform legii, pentru acordarea concediului de maternitate și a indemnizației aferente indemnizatia CCC se acorda începând cu data nașterii copilului, dacă cererea este depusă în termen de 60 de zile lucrătoare de la acea dată, în cazul persoanelor care nu îndeplinesc condițiile, conform legii, pentru acordarea concediului de maternitate și a indemnizației aferente.
Va Multumesc!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil dan0007 dan0007 Buna ziua, Am o serie de intrebari referitoare la modul in care se poate imparti concediul de crestere a copilului intre parinti. -In cazul in care ... (vezi toată discuția)
Concediu pentru cresterea copilului dupa somaj dana rod dana rod Buna ziua. Am tot citit ce implica concediul de crestere copil si am totusi mai multe neclaritati. Poate ma ajutati, va rog. De la 01.02.2012 sunt in ... (vezi toată discuția)
Am vreo sansa sa beneficiez de concediu prenatal ? diana192 diana192 buna ziua,am lucrat cu carte de munca din 01. 01 .2013 pana in 10.07.2013.iar dupa aceea am fost in concediu fara plata pana in data de 02.10.2013.din data de ... (vezi toată discuția)