avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Am câștigat procesul. Cum îmi pot recupera ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Am câștigat procesul. Cum îmi pot recupera cheltuielile de judecată?

Am castigat procesul. Instanta a decis ca partea care a pierdut procesul sa imi plateasca cheltuielile de judecata.

Care este procedura de a imi revendica banii cheltuiti prin instanta? (Am hotararea judecatoreasca).
Ultima modificare: Luni, 2 Octombrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 23:54, 27 Septembrie 2017
În măsura în care nu va face plata vă puteți adresa unui executor judecătoresc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca hotararea este definitiva, legalizati hotararea daca nu o aveti legalizata si apoi aveti posibilitatea sa o puneti in executare prin intermediul unui executor judecatoresc.
Ultima modificare: Luni, 25 Septembrie 2017
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
MARTA SIMONA PETRE a scris:

Daca hotararea este definitiva, legalizati hotararea daca nu o aveti legalizata si apoi aveti posibilitatea sa o puneti in executare prin intermediul unui executor judecatoresc.

Hotararea e definitiva, in acest moment, pana cand am dreptul de a pune in executare hotararea judecatoreasca? Exista un anumit termen ce se prescrie? (3 luni, 6 luni, 12 luni?)
Legalizarea hotararii judecatoresti unde se face, si cat costa?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
In termen de 3 ani de la data ramanerii definitive a hotararii.
La instanta care a pronuntat-o.
Se achita o taxa judiciara de timbru in valoare de 5 lei si se formuleaza o cerere adresata presedintelui instantei in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune morale si cheltuieli de spitalizare -termen de prescriptie smn smn CE ESTE DE FACUT? Va rog sa-mi dati un sfat in urmatoarea problema: in iunie 2014 s-a pronuntat instanta impreuna cu procurorul intr-un proces penal de ... (vezi toată discuția)
Amenda dupa hotararea judecatoreasca Mavryka Mavryka Buna seara Va rog frumos sa mi spuneti si mie unde pot plati amenda in urama unei hotarari judecatoresti ? Ce acte i mi trebuie pt sustinerea ex auto ,si ... (vezi toată discuția)
Divort ganya ganya divortul s-a pronuntat in favoarea mea,si s-a hotarat sa primesc cheltuieli de judecata pe care insa nu le-am primit si au trecut sase luni de atunci.cum ... (vezi toată discuția)