avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1042 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Chemat în instanță pentru un contract de servicii ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Chemat în instanță pentru un contract de servicii telefonie mobilă cesionat de Orange

Buna ziua,

Tocmai am primit o citatie pentru a ma prezenta la Judecatorie pentru un contract de servicii cesionat de catre GetBack de la Orange.
Ce este de facut?
P.S. Problema este ca Orange a prelungit contractul abuziv acum cativa ani fara acordul meu iar eu am refuzat sa mai platesc.Mentionez ca nu este vorba de o suma mare, am avut un abonament de 14 euro cu un telefon destul de ieftin.Suma pentru care am fost dat in judecata este aproximativ 1200 lei.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Septembrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 08:15, 27 Septembrie 2017
Incercati sa formulati intampinare. Daca este vb de o datorie veche puteti invoca si prescriptia.
Pe scurt. Nu l-a prelungit abuziv fara acordul d-voastra ci in mod smecheresc, ceea ce le va oferi un avantaj decisiv in instanta.
Ceva mai explicit. Toate firmele de telefonie mobila au un tip de contract in care specifica faptul ca trebuie sa-i anuntati cu o luna inainte despre rezilierea contractului iar in cazul in care nu-i anuntati acesta continua pe perioada nedeterminata. Cu alte cuvinte, cand semnati contractul cu o firma de telefonie mobila sunteti de acord cu un contract in care sunteti obligat sub sanctiunea unor penalitati sa platiti abonamentul 1-2 ani iar apoi acest contract continua pe toata durata vietii d-voastra cu clauza ca d-voastra il puteti rezilia oricand cu un preaviz de o luna.
Smecheria acesta e foarte folositoare firmelor de telefonie mobila mai ales in cazul persoanelor in varsta care se descurca mai greu si care pot fi "ciupite" la buzunar foarte usor. Desigur ca metoda desi profund imorala este legala.
Ce perioada trebuie sa treaca sa pot invoca perscriptia? Sunt cam 4 ani de la contract

Ideea este ca, contractul a fost prelungit in felul urmator.Am semnat un contrat pe 2 ani iar dupa un an cu palatile la zi si toate cele am fost sunat de catre Orange sa ma intrebe daca pentru cativa centi in plus sunt de acord sa mai primesc internet si minute si am fost de acord dar nu m-au instinta ca se prelungeste cu inca un an abonamentul daca fac asta.Prin urmare dupa o luna am primit contractul nou acasa cu inca 2 ani de abonament.Cand am sunat sa cer explicatii mi-au zis ca trebuia sa stiu eu asta...si ca a trecut perioada in care puteam rezilia iar daca vreau sa reziliez in momentul ala trebuie sa platesc o taxa destul de mare.
Ultima modificare: Luni, 25 Septembrie 2017
mike.01, utilizator
termenul de prescriptie incepe sa curga de la ultima plata facuta de d-voastra si este de 3 ani calculati astfel incat se implinesc in ziua si luna corespunzatoare celei in care au inceput. ex. 03-11-2012 pana la 03-11-2015
Ultima modificare: Miercuri, 27 Septembrie 2017
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abonament telefonie mobila gina10 gina10 Buna ziua.As dori sa-mi spuneti ce trebuie sa fac ca sa pot rezilia contractul de telefonie mobila; am un contract de telefonie mobila incheiat pe un Srl; ... (vezi toată discuția)
Abonament telefonie mobila aselajusto aselajusto buna ziua in data de 7 august a expirat contractul la abonamentul de telefonie mobila, am depus doua cereri oline la ei pt schimbarea de pe abonament pe ... (vezi toată discuția)
Abonament orange scorpyo04 scorpyo04 Buna ziua , Recent am efectuat preluarea unui abonament orange care o avea pe bunica mea ca titular fara a beneficia de telefoane cu preturi speciale nici ... (vezi toată discuția)