avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Promisiune de vanzare pentru un apartament apartinand ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Promisiune de vanzare pentru un apartament apartinand unu administrator de firma

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati intr-o problema;
Intentionez sa fac o promisiune de vanzare pentru un apartament al carui proprietar (proprietar in proportie de 2/8, restul proprietarilor fiind din famile) este administratorul unei firme. Intervalul de timp pana la finalizarea vanzarii este ceva mai mare, acum eu platind un avans.
La promisiunea de vanzare, se va consemna in carte funciara in baza unui extras authentic.
Daca firma va intra in faliment pana la finalizarea vanzarii, administratorul poate fi executat silit?
Poate fi afectata promisiunea de vanzare?
Pot pierde avansul pe care il dau acum?
Cel mai recent răspuns: Radu Lupascu , Practician in insolventa 13:48, 26 Septembrie 2017
Cota pe care vreți s-o cumpărați este proprietatea acelui domn ca persoana fizica? Dacă da, nu are legătură cu firma.Sunteți cumpărător de buna credință.
Eu doresc sa cumpar intregul apartament unde sunt 3 proprietari, dar, unul singur care are 2/8 este administratorul firmei. Teama mea este ca , in cazul falimentului firmei, administratorul va raspunde solidar cu firma si eu, avand doar o promisiune de vanzare, nu stiu daca am prioritate in fata ANAF-ului
Vi s-a raspuns deja ca sunteti cumparator de buna-credinta, actul d-voastra este valabil. Faceti actele la notar, urmariti sa se publice in cartea funciara mentiunile privitoare la actul dvs si nu aveti nicio piedica legala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract vanzare-cumparare cu plata a 90% din suma euvictoria euvictoria Buna ziua, Pe data de 1 iulie voi incheia un antecontract de vanzare-cumparare la un notariat agreat de dezvoltator, pentru un apartament in Bucuresti.Pentru ... (vezi toată discuția)
Imobil promis unuia si vandut altuia r111 r111 Problema mea este urmatoarea Am cumparat de buna credinta un imobil cu plata prin credit ipotecar.Extrasul de carte funciara la data cumpararii era ... (vezi toată discuția)
Achizitie apartament - intarziere intabulare/ apartamentizare Clau SB Clau SB Buna ziua, Sunt in procesul de achizitionare a unui apartament intr-un imobil nou (in constructie). Am platit deja avansul de 50% din pretul ... (vezi toată discuția)