Intrebare: sunt casatorita de 10 ani (fara niciun fel de contract matrimonial - deci inteleg ca dupa casatorie totul e comun).
In timpul casatoriei am cumparat impreuna un apartament pentru care platim impreuna credit.
Insa am avut un apartament dinainte de casatorie, pe care l-am vandut recent (n-a fost nevoie de acordul sotului). Problema este ca acum as vrea sa cumpar un alt imobil , pe acei bani obtinuti din apartamentul bun propriu, iar acest nou imobil as vrea sa ramana tot "bun propriu".
1) Este posibil asa ceva fara a schimba regimul matrimonial in "regim al separaţiei de bunuri"? Nu ma pricep prea bine, dar banuiesc ca daca schimbam regimul, ar trebui facut ceva si cu apartamentul luat in credit, in care stam acum si s-ar complica lucrurile prea mult.
2) Daca exista o solutie pentru (1), ar fi posibil sa iau si un credit pe care sa-l adaug la banii "proprii" despre care vorbeam, astfel incat responsabilitatea returnarii creditului, cat si bunul cumparat sa-mi apartina in exclusivitate? Adica, sotul sa nu fie responsabil de creditul meu, si nici sa nu aiba drept asupra noului imobil cumparat?
Casatoria
crissh
am cumparat un apartament in urma cu un an si in toamna ma voi casatori. As dori sa stiu in situatia in care nu aleg unul din regimurile matrimoniale, voi fi ... (vezi toată discuția)