avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Patiserie la parterul blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Patiserie la parterul blocului

Buna ziua,

Vreau sa inchiriez un spatiu comercial la parterul blocului si nu vreau sa am ulterior probleme cu locatarii !

Destinatia din constructie este spatiu comercial, am unde sa amplasez cosul de evacuare pt hota dar fiind patiserie vor exista unele arome in zona ( ex: esenta de rom de la cozonaci ) si vreau sa ma asigur de eventuale reclamatii. Daca inchiriez pe o perioada de un an si ma reclama locatarii dupa o luna ....::(

Sa i-au semnaturi anterior semnarii contractului de inchiriere ?
Daca este spatiu comercial din constructia blocului nu ar fi nevoie ?
Cineva mi-a sugerat sa public in ziar intentia si daca nu contesta nimeni in 48 de ore am unda verde iar cand vine Garda de Mediu sa-i arat anuntul, se poate asa ?

Multumesc anticipat pentru raspuns !

O zi buna tuturor
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 03:51, 6 Octombrie 2009
Pentru a deschide un punct de lucru unde sa functioneze o patiserie va trebuiesc mai multe aprobari ce le obtineti prin intermediul sau la indrumarea Registrului comertului. Aprobare de la sanatate, PSI, ITM, Garda de mediu, etc, cam 5-6 vize ce se dau mai greu sau mai usor in functie de obiectul de activitate, de locul si dotarea punctului de lucru, etc. Cei de la mediu or sa va ceara probabil ( dar e bine sa-i contactati si sa vedeti concret) sa publicati intr-un ziar ca aveti intentia sa deschideti acel punct de lucru. Daca in timp de 45 de zile nu se inregistreaza sesizari vi se elibereaza viza.
Tot ce v-am spus e cu titlu informativ. Concret mai informati-va la aceste institutii care va dau avizele de functionare.
Daca va ganditi serios la viitoare probabile probleme cu locatarii ar trebui sa-i intrebati pe ei mai inainte de toate, prin intermediul comitetului executiv (presedinte).
Daca nu prea va intereseaza decat asa.... ca poate s-ar ivi probleme, procedati cum e legal, cu "strigare la ziar".
Noi aici, pe forum am mai avut o discutie de acest gen, cu un locatar care avea la parterul blocului, fix o patiserie si, daca-mi amintesc bine persoana locuia chiar la et. 1, deasupra patiseriei. Se plangea ca tot mirosul de la patiserie ii intra in casa.
Mirosul e placut cand vrei sa mananci niste pateuri, de pofta, dar cand acesta ti se instaleaza in casa permanent...deja devine o problema stresanta.
Ultima modificare: Marți, 6 Octombrie 2009
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reclamatie patiserie de la parterul blocului pentru mirosuri si zgomot nushu nushu Buna, Unde se poate face reclamatie pentru o patiserie care s-a deschis la parterul blocului unde locuiesc. Stau la etajul 2 si de cand s-a deschis aceasta ... (vezi toată discuția)
Punct de lucru - patiserie in spatiu comercial alexaxa alexaxa buna ziua, doresc sa deschid o patiserie intr-un spatiu comercial pa parterul unui bloc de locuinte. spatiul este \\"spatiu comercial\\" din constructia ... (vezi toată discuția)
eliberare autorizatie de functionare sinlesa sinlesa Pentru obtinerea aprobarii de functionare a unui spatiu comercial (bauturi alcoolice, pateuri,sandwich-uri, 3 masute pe terasa - bordura , program non-stop) ... (vezi toată discuția)