daca sunteti parinte, aveti deja autoritate parinteasca comuna cu celalalt parinte, aceasta fiind prezumata. la separarea parintilor (soti sau concubini) se stabilesc noi drepturi si obligatii fata de minori. in general autoritatea parinteasca comuna se acorda in continuare...
dar autoritatea parinteasca comuna nu nseamna mare lucru. se va stabili insa locuinta minorului la unul dintre parinti si de aici obligatia celuluilalt la intretinere, respectiv dreptul la legaturi personale.
asaofi
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
doar din autoritatea parinteasca comuna, puteti...si asta daca dovediti clar ca tatal se opune permanent propunerilor dvoastra dovedite la fel de clar ca sunt in interesul copilului. Intuiesc ca v-ar placea sa-l decadeti si din dreptul la legaturi personale dar asta nu se poate decat in cazuri grave de abuz (in special fizic) asupra minorului (cazuri penale). Dar puteati sa-l decadeti din orice drept daca ati fi refuzat sa faceti copii cu el.
Procura copii
ionut_john
buna seara , am sa va spun povestea mea pe scurt . am cunoscut o fata mai demult, dupa un timp neam mutat inpreuna ea avand 2 copii adica 2 fete dupa un timp ... (vezi toată discuția)