avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... autoritatea parinteasca
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

autoritatea parinteasca

buna ziua....as dori sa va intreb cum se poate obtine autoritatea parinteasca...cat dureaza procesul si ce acte sunt necesare...va multumesc
Cel mai recent răspuns: asaofi , utilizator 20:49, 25 Septembrie 2017
daca sunteti parinte, aveti deja autoritate parinteasca comuna cu celalalt parinte, aceasta fiind prezumata. la separarea parintilor (soti sau concubini) se stabilesc noi drepturi si obligatii fata de minori. in general autoritatea parinteasca comuna se acorda in continuare...

dar autoritatea parinteasca comuna nu nseamna mare lucru. se va stabili insa locuinta minorului la unul dintre parinti si de aici obligatia celuluilalt la intretinere, respectiv dreptul la legaturi personale.
Ultima modificare: Luni, 25 Septembrie 2017
asaofi, utilizator
eu as dori sa-l decad din drepturile parintesti pe tatal copilului....si as dori sa stiu care sunt demersurile...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
doar din autoritatea parinteasca comuna, puteti...si asta daca dovediti clar ca tatal se opune permanent propunerilor dvoastra dovedite la fel de clar ca sunt in interesul copilului. Intuiesc ca v-ar placea sa-l decadeti si din dreptul la legaturi personale dar asta nu se poate decat in cazuri grave de abuz (in special fizic) asupra minorului (cazuri penale). Dar puteati sa-l decadeti din orice drept daca ati fi refuzat sa faceti copii cu el.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura copii ionut_john ionut_john buna seara , am sa va spun povestea mea pe scurt . am cunoscut o fata mai demult, dupa un timp neam mutat inpreuna ea avand 2 copii adica 2 fete dupa un timp ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa il decad din drepturi pe tatal copilului meu? Catalina12345678 Catalina12345678 Traiesc in concubinaj cu tatal fetitei mele.El a recunoscut-o pe fetita.dar as vrea sa stiu daca ma despart de el as putea sa il decad din drepturi si sa trec ... (vezi toată discuția)
Sunt tata vreau sa divortez am și un copil minor as vrea sa știu ce șanse am pentru cistigarea custodiei? St3l1 St3l1 Căsnicia nu mai merge de mult timp ea este neglijenta și cu copilul noroc cu mama mea ca o supraveghează (vezi toată discuția)