Buna ziua,
Va rog mult sa ma ajutati sunt intr-o mare ceata cu deducerea de baza. Presupunem urmatorul caz: o persoana demisioneaza in timpul lunii de la locul de munca unde activeaza in prezent, pentru perioada cat a lucrat i se calculeaza salariul aferent, implicit beneficiaza si de deducerea de baza; cu aceeasi data cu care demisioaneaza se angajeaza la o alta societate, noul angajator ii mai calculeaza deducerea de baza, poate verifica acesta daca persoana nou angajata a beneficiat de aceasta deducere, pentru ca din cate stiu eu se acorda o singura data? Rog mult sa ma lamureasca si pe mine cineva, sau daca sunt salarii diferite e ok, exista vreo lege sau ceva care sa reglementeze deducerea de baza?
(1) Persoanele fizice prevăzute la art. 40 alin. (1) lit. a) şi alin. (2) au dreptul la deducerea din venitul net lunar din salarii a unei sume sub formă de deducere personală, acordată pentru fiecare lună a perioadei impozabile numai pentru veniturile din salarii la locul unde se află funcţia de bază.
si norme:
pct 105. Deducerea personală nu se fracţionează în funcţie de numărul de ore în cazul veniturilor realizate în baza unui contract de muncă cu timp parţial, la funcţia de bază
Nu conteaza daca salariatul pleaca sau se angajeaza in timpul lunii, deducerea se acorda integral, nefractionat .
In conformitate cu art 58 din legea 571/2003 Codul Fiscal coroborat cu art 121 din Hotararea 44/2004 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii 571/2003 pentru un angajat care obtine venituri din salarii la un angajator si se muta in cursul lunii la alt angajator,calculul impozitului pe salarii se calculeaza si se retine la fiecare angajator in parte,dar deducerea personala se acorda numai la primul angajator in limita veniturilor realizate in luna respectiva
Deducere salariu
nushu
Angajatorul are dreptul sa imi refuze deducerea salariului? Am un copil iar sotia este in concediu postnatal.
Daca nu, atunci ce pot sa fac.
Multumesc,
Eugen (vezi toată discuția)
Salarizare
Ganna
Buna seara,
Un salariat care are doua contracte la aceeasi societate intr-o luna (contact “a“ – perioada 1 – 16 ale lunii; contract ... (vezi toată discuția)