avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere copil 2017_exemplu situatie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere copil 2017_exemplu situatie

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati intr-o situatie privind acordarea CCC.
Sotia a fost angajata de pe 02.05.2016 pana pe 10.05 2017 cu CIM part time de 2 ore in fiecare zi la firma la care tot ea a fost asociat unic si administrator.
Dupa incetarea CIM pe 10.05.2017 cu acordul partilor, a radiat si dizolvat firma, ramanand fara venituri pana acum si neintrand in concediul de maternitate.
Tehnic, ea a realizat cele 12 luni de venituri impozabile, cf. OUG 111/8 decembrie 2010.
Ea ar trebui sa nasca in jur de 30 septembrie.
Nelamurirea noastra este daca ea poate intra in concediul de crestere copil avand in vedere ca a realizat 12 luni venituri impozabile, nu a mai lucrat din 10.05.2017, pe revisal apare toata aceasta perioada si contractul de munca incheiat?
Daca da, adeverinta de venit de unde ar trebui sa o ia, din moment ce firma respectiva nu mai exista?
Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Marți, 26 Septembrie 2017
StillS, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:29, 26 Septembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca firma nu mai exista, atunci de la detinatorul legal al arhivei acesteia poate lua adeverinta respective.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de crestere a copilului Anna2017 Anna2017 Buna ziua ! Sunt insarcinata in 13 saptamani si lucrez la locul actual de munca din 22 decembrie 2016. Urmeaza sa nasc in luna noiembrie 2017. Pot beneficia ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie concediu crestere copil venituri din salariu si pfa emma13_tudorache emma13_tudorache Salut, Tocmai am aflat ca sunt insarcinata si o sa nasc in jur de 06 octombrie 2017. Eu momentan sunt angajata cu un salariu net de 4000RON, respectiv ... (vezi toată discuția)
Desfacerea cim pe perioada concediului de ingrijire a copilului- radierea firmei angajatoare CarmennB CarmennB Buna seara, As dori daca se poate sa aflu parerea dvs in legatura cu situatia de mai jos: Firma la care lucra sora mea inainte de a ramane insarcinata a ... (vezi toată discuția)