avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... declarare auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

declarare auto

Buna ziua. As dori sa stiu care sunt conditiile de a declara la primarie (taxe) o masina cumparata din UE . Exista un termen de la data emiterii facturii de cumparare? daca da, unde gasesc articolul de lege care sa prevada asa ceva?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 19:44, 26 Septembrie 2017
Finalizarea procedurii de inmatriculare bun mobil este de 30 de zile de la achizitie
Codul rutier
CAPITOLUL II - Vehiculele - Inmatricularea, Inregistrarea si radierea vehiculelor
SECTIUNEA 2: Inmatricularea, inregistrarea si radierea vehiculelor
Articolul 11 (4) In cazul transmiterii dreptului de proprietate asupra unui vehicul, datele noului proprietar se inscriu in evidentele autoritatilor competente simultan cu mentionarea incetarii calitatii de titular al inmatricularii a fostului proprietar. Pentru realizarea acestei operatiuni si emiterea unui nou certificat de inmatriculare, noul proprietar este obligat sa solicite autoritatii competente transcrierea transmiterii dreptului de proprietate, in termen de 30 de zile de la data dobandirii dreptului de proprietate asupra vehiculului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat fiscal auto TUDPWO TUDPWO Buna ziua am o mare nelamurire certificatul de inmatriculare expira cumva precizez ca am cumparat o masina anul trecut si as vrea sa o inmatriculez anul asta ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare dacia 1310 cata70 cata70 Buna ziua!Anul trecut am cumparat un autoturism dacia 1310 de la o matusa.Nu am inmatriculat-o pe numele meu,iar acum taxa de mediu depaseste de cateva ori ... (vezi toată discuția)
Ce sanctiuni primesc pentru faptul ca nu am inscris masina in termen de 30 de zile? AnaPopescu12345 AnaPopescu12345 Buna ziua. Am achizitionat un autoturism in mai 2013. am facut contract de vanzare cumparare cu proprietarul insa nu am avut banii necesari pentru taxa de ... (vezi toată discuția)