Buna ziua!
Timp de 2 ani am contribuit in mod voluntar cu peste 40 de articole pe un blog de calatorii. De asemenea, alte 3 prietene au procedat la fel, adunandu-se sute de articole valoroase ca si continut pentru acest blog care in timp si-a castigat notorietatea.
Forma de colaborare a fost extrem de relaxata, si anume nu am semnat niciodata niciun fel de acord de cedare a drepturilor de autor, nu a existat nicio forma de remuneratie, iar colaborarea noastra s-a incheiat brusc atunci cand ni s-a solicitat sa contribuim financiar la sustinerea blogului.
Dupa ani de zile, am aflat ca articolele noastre nu mai pot fi accesate decat de catre utilizatorii care se aboneaza la newsletter-ul lor, urmand ca in curand sa se perceapa mici sume de bani sub forma unor abonamente lunare.
Pentru noi, cele 4 colaboratoare online, aceasta restrictie ne afecteaza direct deoarece aveam link-urile catre toate articolele noastre postate in CV-uri, la portofoliu.
Astfel, dorim sa ii abordam pe posesorii blogului si sa le propunem eliminarea tuturor articolelor noastre, considerand ca nu au niciun drept sa le foloseasca. Exista un temei legal pe care putem face acest lucru?