avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1151 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drepturi autor articole online. Ce se poate face dacă ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drepturi autor articole online. Ce se poate face dacă cineva obține bani folosindu-se de conținutul creat gratuit?

Buna ziua!
Timp de 2 ani am contribuit in mod voluntar cu peste 40 de articole pe un blog de calatorii. De asemenea, alte 3 prietene au procedat la fel, adunandu-se sute de articole valoroase ca si continut pentru acest blog care in timp si-a castigat notorietatea.
Forma de colaborare a fost extrem de relaxata, si anume nu am semnat niciodata niciun fel de acord de cedare a drepturilor de autor, nu a existat nicio forma de remuneratie, iar colaborarea noastra s-a incheiat brusc atunci cand ni s-a solicitat sa contribuim financiar la sustinerea blogului.
Dupa ani de zile, am aflat ca articolele noastre nu mai pot fi accesate decat de catre utilizatorii care se aboneaza la newsletter-ul lor, urmand ca in curand sa se perceapa mici sume de bani sub forma unor abonamente lunare.
Pentru noi, cele 4 colaboratoare online, aceasta restrictie ne afecteaza direct deoarece aveam link-urile catre toate articolele noastre postate in CV-uri, la portofoliu.
Astfel, dorim sa ii abordam pe posesorii blogului si sa le propunem eliminarea tuturor articolelor noastre, considerand ca nu au niciun drept sa le foloseasca. Exista un temei legal pe care putem face acest lucru?

Multumesc anticipat,
Laura
Ultima modificare: Joi, 28 Septembrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: LauraEP , utilizator 07:32, 28 Septembrie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Am inteles, va multumesc nespus de mult pentru ajutor!

-eliminare citat integral al mesajului anterior-
Ultima modificare: Joi, 28 Septembrie 2017
Admin, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Discutiile si mesajele mele de aici, copiate pe alte site-uri fara acordul meu Gabriela  Pintea Gabriela Pintea Am gasit discutia ''Legea nr. 283/2011, un act normativ deprimant - ce drepturi NU acorda casele de pensii in anul 2012'', discutie deschisa de mine in forumul ... (vezi toată discuția)
Anulare contestație decizie recalculare pensie sava_vas2@yahoo.com sava_vas2@yahoo.com Ce se mai poate face după ce Tribunalul mi-a anulat contestația deciziei de recalculare a pensiei și mia respins cererea de reexaminare ca neîntemeiată, ... (vezi toată discuția)
Copyright agregator știri / presă. cum mă pot asigura că nu încalc legea? bogdan.munteanu bogdan.munteanu Salut, Lucrez la un site in care doresc sa introdu articole de stiri ale mai multor publicatii, si ma intreb daca este ok din punct de vedere al ... (vezi toată discuția)