Desi am mai citit pe forum despre subiectul pierderii de catre angajator a cartii de munca nu am gasit totusi niste detalii de care am nevoie. Dar mai intain sa va descriu care e situatia mea.
Mi-am dat demisia de la Relad International cu data de 1.sep.2009, pentru ca mi-am gasit in alta parte de munca. Cand am plecat mi-am predat tot ce am avut pe inventarul meu, catre alte persoane, si urmand sa fiu contactat ulterior cand imi vine cartea de munca sa ma duc sa o ridic.
Mi-au spus ca in 15 zile o sa am cartea, dupa vreo 2 saptamani am sunat la secretariat sa aflu daca a venit sau nu. Bineinteles ca nu a venit si am rugat sa afle mai multe in aceasta privinta sa stiu ce le zic si celor unde m-am angajat cand le aduc cartea de munca pentru a face formele legale la noua firma.
Tin sa specific ca Eu am muncit la punctul de lucru din Galati, iar ei au sediul central la Bucuresti.
Am tot sunat zilnic sa vad cand vine acea carte de munca, ba ca nu e persoana X care s-a ocupat de asta, ba ca nu o gaseste, ca acum sa sun dupa o luna iar si sa-mi spuna ca nu gasesc cartea de munca (nu o gasesc cei de la Relad).
Pe mine noul angajator tot ma asteapta cu cartea de munca, pentru ca inca muncesc fara contract si nu-mi convine.
Intrebari.
- Ce pot face ca intre timp sa muncesc legal la noul loc de munca daca inca n-am primit cartea de munca de la vechiul angajator.
- Ce si cum ar trebui sa arate o scrisoare catre vechiul agajator pentru a grabi restituirea cartii de munca(cautarea ei daca nu o gasesc) si daca aceasta scrisoare pot sa o depun la punctul de lucru din Galati, pentru ca nu ma pot deplasa la sediul lor central.
Buna ziua!
Va sfatuiesc sa trimiteti adresa cu confirmare de primire si cu valoare declarata.
Mult succes si multa grija cu noul angajator. Inregistrarea contractului indivicaul de munca se poate face si insotit de o declaratie pe peroprie raspundere a angajatului ca are carnetul de munca depus la o alta societate. Cereti anagajatorului exemplarul dvs. de contract.
Vreau sa va spun ca mi-au gasit cartea de munca, si azi am ridicato de la firma si am predato la noua firma la care lucrez.
Mi s-a mai luat o piatra de pe inima, acum am timp sa mai rezolv si alte probleme care ma macina.
Multumesc tuturor pentru sugestii.