avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Exista vreo reglementare juridica in privinta duratei ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Exista vreo reglementare juridica in privinta duratei unui proces de partaj?

Exista vreo reglementare juridica in privinta duratei unui proces de partaj? Daca una din parti nu e de acord cu nimic, nu vrea sa ajunga la nici o intelegere, nu vrea sa vanda, nu vrea sa despagubeasca, vrea totul, care e solutia? Cate recursuri poate face?
Nu exista o reglementare cu privire la stabilirea unei durate maxime. Exista o prevedere in Codul de procedura civila cu privire la estimarea duratei procesului, insa aceasta nu angajeaza raspunderea partilor, in eventualitatea in care ar fi depasita. In ceea ce priveste caile de atac, in procedura civila exista o singura cale ordinara de atac -apelul, exercitarea cailor extraordinare fiind posibila doar in circumstante si pentru motive deosebite. Hotararea instantei de fond este supusa unei singure cai de atac ordinare, care se exercita in termenul legal de la comunicarea hotararii, acest drept fiind recunoscut tuturor partilor din dosar.
Buna ziua,
Nu exista o durata limita.
Nu exista decat o cale de atac si anume un APEL.
Solicitati si iesirea din indiviziune cu atribuirea bunului catre dumneavoastra astfel incat sa nu existe posibilitati prea mati de tergiversare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cai de atac hristo hristo Buna seara, Ce cai de atac mai sunt posibile dupa o hotarâre definitiva a Inaltei Curti de Casatie si Justitie? (vezi toată discuția)
Cai de atac in civil mezgageza mezgageza cate cai de atac este posibil intr un proces civil? (vezi toată discuția)
Recuperare creante salariale Statescu Statescu Buna seara! Conform Legii nr.304/2004 privind organizarea judiciară, republicată, Secţia comercială a ICCJ soluţionează, în raport cu competenţa ... (vezi toată discuția)