avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1095 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vânzare teren moștenit cu procură pentru semnarea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vânzare teren moștenit cu procură pentru semnarea CVC. Se mai poate folosi procura în cazul decesului mandantului?

Buna ziua,
in urma decesului mamei mele , am facut succesiunea , prin care eu , fratele si tatal suntem mostenitori . Vrem sa vindem un teren , tatal meu este plecat in afara tarii, insa i-a facut fratelui meu o procura notariala in vederea semnarii actului de vanzare cumparare pentru terenul respectiv.
Avem o hartie "de mana" prin care este stipulat ca ni s-a dat un avans , in vederea demararii actelor necesare la OCPI.
Semnarea contractului este programata pentru joi , insa tatal meu este bolnav si internat intr-un spital in strainatate . In cazul in care se intampla ceva si decedeaza, mai putem folosi procura respectiva ?
Ultima modificare: Marți, 26 Septembrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 14:39, 26 Septembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu veti mai putea folosi procura daca intervine decesul caci ea este valabilă atata timp cat persoana e in viata si exprimă vointa acesteia. La momentul decesului, vointa sa juridica încetează.

Solutia va fi sa prelungiti termenul pt incheierea contractului si sa dezbateti succesiunea, urmând ca vanzarea sa o faceti împreună cu fratele dvs.

Av.Gabriela Gerber
Buna ziua,
Multumesc pentru raspuns, dar daca , pana joi nu se intampla nimic si mergem sa semnam , ulterior aflam o veste nefasta , actul de vanzare este valabil?
Sau in cazul in care prelungim termenul pt incheierea contractului, sotia sa - mama vitrega - aflata in viata si care este in afara , poate renunta la drepturi ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Raspunsul este da la ambele intrebari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract de vanzare cumparare Utilizator83 Utilizator83 În anul 2004 tatăl meu a făcut un antecontract de vanzare cumparare pe un teren extravilan (terenul fiind mostenire de la parintii lui) din care a primit ... (vezi toată discuția)
Contestare, anulare eu12 eu12 Am facut contract de vanzare -cumparere cu mama mea care a murit mai bine de 10 ani, iar fratele meu vine acum si spune ca el nu stia de contract si ca va cere ... (vezi toată discuția)
Succesiune după moartea mamei valentinap39 valentinap39 Buna ziua. In octombrie 2019 a murit mama mea. Ea a locuit alaturi de tatăl meu in orașul Brăila. Eu locuiesc în București iar fratele meu in Italia. ... (vezi toată discuția)