Buna ziua,
in urma decesului mamei mele , am facut succesiunea , prin care eu , fratele si tatal suntem mostenitori . Vrem sa vindem un teren , tatal meu este plecat in afara tarii, insa i-a facut fratelui meu o procura notariala in vederea semnarii actului de vanzare cumparare pentru terenul respectiv.
Avem o hartie "de mana" prin care este stipulat ca ni s-a dat un avans , in vederea demararii actelor necesare la OCPI.
Semnarea contractului este programata pentru joi , insa tatal meu este bolnav si internat intr-un spital in strainatate . In cazul in care se intampla ceva si decedeaza, mai putem folosi procura respectiva ?
Nu veti mai putea folosi procura daca intervine decesul caci ea este valabilă atata timp cat persoana e in viata si exprimă vointa acesteia. La momentul decesului, vointa sa juridica încetează.
Solutia va fi sa prelungiti termenul pt incheierea contractului si sa dezbateti succesiunea, urmând ca vanzarea sa o faceti împreună cu fratele dvs.
Buna ziua,
Multumesc pentru raspuns, dar daca , pana joi nu se intampla nimic si mergem sa semnam , ulterior aflam o veste nefasta , actul de vanzare este valabil?
Sau in cazul in care prelungim termenul pt incheierea contractului, sotia sa - mama vitrega - aflata in viata si care este in afara , poate renunta la drepturi ?
Contestare, anulare
eu12
Am facut contract de vanzare -cumparere cu mama mea care a murit mai bine de 10 ani, iar fratele meu vine acum si spune ca el nu stia de contract si ca va cere ... (vezi toată discuția)