Revin cu un subiect care ma framanta de mult timp.
Pe scurt: am lucrat in radio pana la data de 3 sept 2009 in regi de colaborare (eu fiind in paralel cadru didactic). Contractul de munca era impartit in 2: o parte cu 165 lei si un act aditional de cesiune drept autor cu inca 1000 lei. La data de 1 aprilie mi-a fost impus de catre conducere sa-mi dau demisia pe contractul de 165 lei astfel incat eu urma sa primesc banii in continuare doar in baza contractului de cesiune. In urmatoarea perioada am lucrat in acest regim doar ca ulterior am aflat ca acest contract de cesiune nu fusese declarat.
La 3 sept am decis sa inchei si aceasta colaborare la negru cu institutia. Sunt insarcinata in 5 luni si asta mi-a afectat indemnizatia de crestere copil. Intre timp eu nu mi-am primit drepturile salariale aferente ultimei luni. In cei 3 ani cat am lucrat in radio nu am avut decat maxim 7 zile de concediu. As dori sa stiu daca pot si cum sa-mi recuperez banii nu numai din salariu dar si de concediu?
In plus, datorita atitudinii pe care o are inca angajatorul, as vrea sa depun si o plangere penala impotriva lui. SE poate? Daca da, care este procedura?
Mentionez ca am dovezi cu privire la faptul ca desi nu mai aveam contract cu ei, la 3 sept inca aveam emisiuni in direct.
Fiind vorba de o institutie publica si un caz mai complex, va recomand sa consultati un avocat pe dreptul muncii (il cautati si aici, pe forum) care sa va reprezinte interesele. Numai acesta, studiind speta respectiva, va poate ajuta.
Mult succes!