avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere in urma violarii corespondentei
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere in urma violarii corespondentei

Nu este povestea mea ci a colegului meu: o poveste din aceeasi firma (post de radio) a deputatului... "curat ca lacrima".

Eu si colegul meu am purtat niste discutii pe messenger (eu avand ID personal el folosing ID public al radioului). In aceste discutii, colegul imi povestea cum noul redactor sef (fin al directoarei si adus acolo pe criterii personale) este un incompetent si ca face multe greseli, noul redactor nefiind "om de radio" .
Acest redacor sef "fura" aceste discutrii pe care i le duce directoareai (nasei lui), iar aceasta s-a suparat si l-a concediat pe colegul meu.

Este posibil asa ceva? Ce poate face colegul meu? Poate depune o plangere la ITM dat fiind ca alte motive pt concediere nu au existat?

Cu stima
Cel mai recent răspuns: ina_enache , utilizator 09:45, 7 Octombrie 2009
ITM-ul nu poate obliga angajatorul sa ii incheie fostului salariat un nou contract de munca.
Sfatul meu este sa conteste decizia la Tribunalul din circumscriptia caruia domiciliaza. Pentru a depune contestatia are un termen de 30 de zile de la data comunicarii deciziei catre fostul salariat.
Care e motivul concedierii din decizia de concediere, ce art. din CM?
Colegul sa-i dea in judecata.
Colegul dvs.ar trebui sa intreprinda doua demersuri,contestatie impotriva deciziei de desfacere a contractului de munca,daca mai se afla in termen,avand in vedere ca motivele care au dus la desfacerea contractului de amunca provin dintr-o sursa privata si plangere penala impotriva celui vinovat de sustragere de informatii cu titlu confidential,pentru "violarea secretului corespondentei",prev.de art.195 al 2 c.pen,sanctionabila cu inchisoarea de la 6 luni la 3 ani.llll
In masura in care o convorbire pe mess poate fi considerata de politie si parchet corespondenta si o puteti dovedi.
Ca si dovada a violarii corespondentei sunt mailurile directoarei care aveau ca attach corespondenta mea cu acest coleg. Mailurile sunt pastrate

Colegul meu asteapta inca decizia de incetare a contractului de munca. Din moment ce i s-a spus ca totul (decizia+salariul+banii pe concediu) ii va fi trimis acasa, asta inseamna ca nu va semna pt nimic. Mentionez ca salariile se dau partial pe contract si cea mai mare parte la negru. Noi semnam mereu pt banii de pe contract, iar pt. restul... nu. El nu trebuie sa semneze ceva, undeva, inclusiv decizia de incetare a contractului de munca?

Va multumesc

Alte discuții în legătură

Piratarea calculatorului personal si furtul arhivei de messenger myalaura myalaura Ma confrunt cu o mare problema de aceea am nevoie de ajutorul d-voastra. Anul trecut am fost angajata la o firma de IT iar la inceputul ... (vezi toată discuția)
Publicarea corespondentei electronice ana.mirea ana.mirea Este legala publicarea, pe un ziar online, a unui e-mail trimis catre redactorul respectivului ziar, in conditiile in care a fost specificat in continutul ... (vezi toată discuția)
Proba impotriva angajatorului ina_enache ina_enache Recent am aflat ca in ultimele luni am lucrat la negru, angajatorul nedorind sa-mi elibereze fise fiscale, adeverinte si alte documente folosind diferite ... (vezi toată discuția)