avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere in urma violarii corespondentei
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere in urma violarii corespondentei

Nu este povestea mea ci a colegului meu: o poveste din aceeasi firma (post de radio) a deputatului... "curat ca lacrima".

Eu si colegul meu am purtat niste discutii pe messenger (eu avand ID personal el folosing ID public al radioului). In aceste discutii, colegul imi povestea cum noul redactor sef (fin al directoarei si adus acolo pe criterii personale) este un incompetent si ca face multe greseli, noul redactor nefiind "om de radio" .
Acest redacor sef "fura" aceste discutrii pe care i le duce directoareai (nasei lui), iar aceasta s-a suparat si l-a concediat pe colegul meu.

Este posibil asa ceva? Ce poate face colegul meu? Poate depune o plangere la ITM dat fiind ca alte motive pt concediere nu au existat?

Cu stima
Cel mai recent răspuns: ina_enache , utilizator 09:45, 7 Octombrie 2009
AM aflat ca si ID personale ale angajatilor au fost violate. Urmeaza sa strang dovezile aferente. In plus, am reusit sa obtin o edeverinta de la aceasta firma care sa ateste faptul ca la 1 septembrie eram angajatul lor desi, repet, la aea data nu aveam nicio forma legala. Ma ajuta asta cumva?
freelis a scris
Daca exista dovezi ca exista si salarii la negru, atunci aveti sanse de castig in instanta , chiar daca firma apartine unui deputat .. nimeni nu este mai presus de lege.

Aveti grija ca plata la negru inseamna sustragerea de la plata impozitelor..ceea ce e ilegal....eu nu am vazut castig de cauza pentru sumele castigate "la negru"., tocmai pentru ca nimeni nu e mai presus de lege, prin urmare si impozitele trebuie platite de toti, nu?..:O
Acest deputat este in proces de 3 ani pt evaziune fiscala. A fost dat in judecata de catre fostul presedinte al consiliului judetean. Evident, aceasta pata nici nu exista undeva in "biografia" lui.

Are ai alte procese pe rol dar se pare ca acestea nici nu exista. ESte un deputat de succes in continuare.

Ceea ce spuneti dvs. , in teorie, suna exceptional. Imi/ne este teama sa deschid/em proces dat fiind ca stim trecutul lui. Oricum, ceea ce noi putem face este sa tragem la raspundere administratorul/dir. executiv al firmai care a facut toate aceste ilegalitati (evident, avand consimtamantul deputatului care a cedat actiunile familiei desi el vine periodic la birou, ocupandu-se de administrarea firmei)

Pot sa depun o plangere penala pe numele acestui dir.executiv? Care este procedura?
cu stima
Ultima modificare: Miercuri, 7 Octombrie 2009
ina_enache, utilizator
Desigur ca puteti formula plangere penala .Doar ca va sfatuiesc sa o apelati la un avocat....sa fiti atenta la formulare deoarece faptul ca ati fost platita la negru sa nu se intoarca si impotriva dvs...daca se dovedeste ca ati fost de acord cu asta.
Asta incercam sa va spun: eu am fost singura din firma care a cerut toti banii pe hartia si am semnat contractul cu anexe in care erau trecuti toti banii. Abia in urma cu putin timp am aflat ca acel contract era doar o formalitate pt interior pt ca ei nu au declarat contractul decat in primul an de munca. Mi s-a spus direct- cand am cerut explicatii - cum ca nu au de ce sa mai plateasca bani la stat pt ca statul nu-i ajuta cu nimic.

M-am ahitat si mi-au spus ca il vor declara imediat in luna urmatoare. Cand am renuntat la job, am cerut documentatia aferenta, fisa fiscala, nr. de inregistrare la ITM etc dar mi s-a raspuns ca si data trecuta.

Am vorbit cu dvs pe mail zilele trecute si cu siguranta ve voi contacta pt o intalnire. Deocamdata strang dovezile aferente si cativa dintre colegii mei au spus ca ma vor sustine cu dovezile lor. Mai nou, am solicitat o adeverint care sa ateste ca la 1 sept (cand nu mai aveam nicio forma legala) eram angajata a firmei. A fost semnata si va intra in posesia mea la sf. de saptamana. Asta ajuta cumva?

Cu multumirile de rigoare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Piratarea calculatorului personal si furtul arhivei de messenger myalaura myalaura Ma confrunt cu o mare problema de aceea am nevoie de ajutorul d-voastra. Anul trecut am fost angajata la o firma de IT iar la inceputul ... (vezi toată discuția)
Publicarea corespondentei electronice ana.mirea ana.mirea Este legala publicarea, pe un ziar online, a unui e-mail trimis catre redactorul respectivului ziar, in conditiile in care a fost specificat in continutul ... (vezi toată discuția)
Proba impotriva angajatorului ina_enache ina_enache Recent am aflat ca in ultimele luni am lucrat la negru, angajatorul nedorind sa-mi elibereze fise fiscale, adeverinte si alte documente folosind diferite ... (vezi toată discuția)