avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere in urma violarii corespondentei
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere in urma violarii corespondentei

Nu este povestea mea ci a colegului meu: o poveste din aceeasi firma (post de radio) a deputatului... "curat ca lacrima".

Eu si colegul meu am purtat niste discutii pe messenger (eu avand ID personal el folosing ID public al radioului). In aceste discutii, colegul imi povestea cum noul redactor sef (fin al directoarei si adus acolo pe criterii personale) este un incompetent si ca face multe greseli, noul redactor nefiind "om de radio" .
Acest redacor sef "fura" aceste discutrii pe care i le duce directoareai (nasei lui), iar aceasta s-a suparat si l-a concediat pe colegul meu.

Este posibil asa ceva? Ce poate face colegul meu? Poate depune o plangere la ITM dat fiind ca alte motive pt concediere nu au existat?

Cu stima
Cel mai recent răspuns: ina_enache , utilizator 09:45, 7 Octombrie 2009
Decizia de concediere o poate contesta in instanta in termen de 30 de zile de la data primirii acesteia.
Cel mai rau pentru el este ca (banuiesc) este posibil sa primeasca numai salariul de pe contract, cel platit la negru este foarte greu de obtinut chiar si in conditiile unei actiuni in instanta,
Dar daca exista dovezi ca a existat si un slariu la negru?
Eu, de eg, am un contract colaborare cu ei (in paralele sunt cadru didactic) impartit in 2: contract de munca de 165 lei plus unul de cesiune de 1000 lei. Am primit salariul intreg doar ca acest contract de cesiune nu a mai fost declarat. In aprilie m-au fortat sa-mi dau demisia pe contractul de 165 lei urmand sa-mi fie valabila cesiunea. Ulterior am aflat ca nu a mai fost declarat. Pana in prezent eu am lucrat la negru. Faptul ca am fost angajatul firmei poate fi verificat simplu: am emisiuni in direct care sunt ascultate si monitorizate.

Ce trebuie sa adaug - care sa justifice ca multe sunt posibile - este ca firma apartine unui deputat.
Daca exista dovezi ca exista si salarii la negru, atunci aveti sanse de castig in instanta , chiar daca firma apartine unui deputat .. nimeni nu este mai presus de lege.
daca discutia respectiva a fost purtata de pe un id public al radioului, de tip radioxyz@yahoo.com, creata pentru a facilita comunicarea dintre reprezentantii radioului si ascultatori nu cred ca puteti vorbi de o violare de corespondenta intrucat acea casuta de email ar apartine radioului si nu unui realizator. e important daca exista si un regulament intern sau o mentiune in fisa postului in acest sens

evident insa ca puteti contesta temeinicia deciziei de desfacere a contractului de munca, daca aveti argumente
Eu si colegul meu am purtat niste discutii pe messenger (eu avand ID personal el folosing ID public al radioului)

In conditiile astea e mai greu de materializat acuzatia de violare a corespondentei.
ID-ul de messenger utilizat de coleg nu e personal ci e al firmei. Practic e corespondenta lor.

Edit: colegul antepostant a fost mai rapid. Luati parerea mea ca pe o intarire a opiniei dumnealui.
Ultima modificare: Marți, 6 Octombrie 2009
Edbah, utilizator

Alte discuții în legătură

Piratarea calculatorului personal si furtul arhivei de messenger myalaura myalaura Ma confrunt cu o mare problema de aceea am nevoie de ajutorul d-voastra. Anul trecut am fost angajata la o firma de IT iar la inceputul ... (vezi toată discuția)
Publicarea corespondentei electronice ana.mirea ana.mirea Este legala publicarea, pe un ziar online, a unui e-mail trimis catre redactorul respectivului ziar, in conditiile in care a fost specificat in continutul ... (vezi toată discuția)
Proba impotriva angajatorului ina_enache ina_enache Recent am aflat ca in ultimele luni am lucrat la negru, angajatorul nedorind sa-mi elibereze fise fiscale, adeverinte si alte documente folosind diferite ... (vezi toată discuția)