Buna ziua
Spuneti-mi va rog daca a fost indeplinita procedura somatiei de plata in cazul unei cereri de ordonanta de plata, in urmatoarea situatie:
Dupa ce creditorul a transmis notificarea de plata debitorului, creditorul a achitat o parte din debit, ramanand un rest de plata. Ulterior, creditoarea a mai prestat servicii aceluiasi debitor si a introdus contravaloarea facturii respective in debitul mentionat in cererea de ordonanta de plata. Bineinteles ca a scazut si ceea ce s-a achitat.
Asadar, debitul mentionat in somatia de plata nu mai este acelasi cu cel din cererea de ordonanta de plata. Este indeplinita in cazul acesta procedura comunicarii somatiei? Trebuia trimisa o alta somatie de plata cu debitul modificat? multumesc tare mult!
Nu creditorul a achitat o parte din suma ci, debitorul,va cam incurcati in notiuni.In cursul judecarii cauzei declarati ca, va restrangeti pretentiile la suma ramasa de plata intrucat,dupa comunicarea somatiei debitorul a achitat o parte din debit.Uite un raspuns fara cost.!
Somatia de plata
Este posibil ca un creditor care introduce actiune privind somatia de plata, inainte ca instanta sa se pronunte, introduce si o actiune pe calea dreptului ... (vezi toată discuția)
Cerere instanta
stanceni
Buna ziua!
As avea o rugaminte..spuneti-mi si mie va rog ce cerere trebuie sa formulez pentru instanta in cazul unei somatii de plata, in situatia ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata
ile1075
Buna ziua!
In urma unui proces intre 2 societati comerciale, dintre care eu eram debitorul, instanta a admis cererea formulata de creditor- somatie de plata, ... (vezi toată discuția)