avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cumparare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cumparare teren

As dori sa cumpar un teren, iar proprietarul nu are intabulat acest teren, are doar titlu de proprietate.
Cum se procedeaza?
Intai trebuie sa-si intabuleze proprietarul terenul, sau se poate intabula direct pe mine?
Cum ma asigur ca peste un timp nu mai apare cineva cu un titlu de proprietate pe acelasi teren? (am auzit de asemenea cazuri)
care ar fi pasii de urmat pentru a intra in posesia acestui teren fara sa apara probleme?
Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Maria Micu , utilizator 18:12, 5 Octombrie 2009
Pentru a incheia un contract de v/c in forma autentica, este obligatorie intabularea pe numele actualului proprietar.

Mai aveti varianta incheierii unei promisiuni de v/c pe care sa o valorificati ulterior in instanta printr-o actiune in prestatie tabulara. In acest caz terenul nu trebuie intabulat pe numele actualului proprietar.

Nu stiu cine v-ar putea garanta ca nu se va mai elibera un titlu un favoarea altei persoane. Eventual verificati la primaria locului daca mai exista fie cereri de reconstituire, fie adeverinte de punere in posesie pentru acel teren.
La notariat, pentru instrainare va solicita : certificat de instrainare de la Primarie, intabularea terenului, se solicita extras de Carte Funciara si astfel se elimina, aproape 100 % sansele sa fie mai multi cumparatori.Mergeti eventual la Primarie si cereti sa vi se comunice situatia juridica a terenului, daca exista sau au fost litiigii.Ce acte are vanzatorul: titlu sau contract ?Ce va nemultumeste?
Lorela a scris:

La notariat, pentru instrainare va solicita : certificat de instrainare de la Primarie, intabularea terenului, se solicita extras de Carte Funciara si astfel se elimina, aproape 100 % sansele sa fie mai multi cumparatori.Mergeti eventual la Primarie si cereti sa vi se comunice situatia juridica a terenului, daca exista sau au fost litiigii.Ce acte are vanzatorul: titlu sau contract ?Ce va nemultumeste?
Daca casa in care locuim are o gradina comuna pentu 6 familii si o vecina a inchis-o desi noi platim impozit ce putem face sa o determinam sa ne permita acesul si daca avem sanse sa o pierdem din cauza ca o foloseste de 10 ani?
Ultima modificare: Joi, 31 Decembrie 2009
Maria Micu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren care are la baza un proces verbal de punere in posesie si o adeverinta de proprietate, fara titlu de proprietate coppermine coppermine Buna ziua, Am semnat un antecontract pentru un teren care a fost achizitionat de persoana de la care cumpar printr-un contract v-c (cu fiul proprietarului ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune omatcons omatcons Sunt proprietar CF pe casa în care locuiesc, dar terenul pe care este construită casa figurează aşazisa \"Comunitatea oraşului liber regal ... (vezi toată discuția)
Cum pot verifica daca s-a vandut un teren extravilan pe care am titlu de proprietate? ornitorinc ornitorinc Buna ziua, Detin un teren extravilan in judetul Calarasi pentru care am Titlu de Proprietate (in original) emis cf prevederilor Legii 18/1991 prin ... (vezi toată discuția)