avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pot sa am o pensie de boala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pot sa am o pensie de boala

pot sa ies la pensie de boala daca am 46 de ani cu ochiul drept nu vad deloc am un tremur al mainilor mostenit care nu-l pot trata si care maafecteaza serios in desfasurarea activitatilor zilnice de orice fel---am lucrat 25 de ani din care 16 cu carte de munca in confectii textile asa cu un singur ochisi mai am probleme cu hemoroizii si o fisura anala aparuta in urma statului pe scaun atitia ani care nu -mi mai permite sa stau mult timpin sezut--mentionez ca de 4 luni nu am mai putut sa ma angajez nicaieri ptca nu ma mai primeste nimeni iar de la vechiul loc de munca am plecat eu prin demisie sa nu creez probleme
@negru daniel, nu v-a sugerat nimeni să citiți ceva, sfaturile sunt în primul rând pentru inițiatorul topic-ului, nu pentru utilizatorii care exprimă și ei opinii din experiența lor personală.
Dacă mă adresam dvs personal,v-aș fi scris la început pseudonimul.
Dacă sunteți pensionar de boală e normal să cunoașteți cum se procedează din propria experiență practică.
Să vă dea Dumnezeu sănătate, că-i cea mai scumpă`!
Ultima modificare: Duminică, 1 Octombrie 2017
Gabriela Pintea, Consilier juridic
mai am o intrebare referitor la faptul ca e mai bine sate pensionezi din cimpul muncii -ce avntaje am dac ar fi din cimpul muncii si cu ce ma afecteaza dac sunt coasigurat pe asigurarea sotului?
iar despre link-urile respective da le-am citit mi-am dat seama ca pt mine erau si stiam despre continut pt ca am citit si legea despre pensia de invaliditate.....dar sa va mai spun ceva....nu stiu cit de bine se aplica legea aici la noi in focsani...
mary mary a scris:

cu ce ma afecteaza dac sunt coasigurat pe asigurarea sotului?

Nu vă afectează cu nimic dacă sunteți coasigurat al soțului.
Dacă aveți coasigurare vă puteți interna în spital oricând fără să plătiți spitalizarea.
La admiterea dosarului de pensionare ați avea un avantaj când intenționați să vă angajați, iar medicina muncii vă respinge angajarea ca inaptă de muncă, cu condiția să aveți ceva la mâna, un acte semnat de medicul legist cu motivarea respingerii.
Încercați, că nu aveți nimic de pierdut.
Ultima modificare: Duminică, 1 Octombrie 2017
Dapix, utilizator
am inteles ,bine de stiut ,va multumesc frumos pt sfaturi si sper sa mai primesc in continuare daca o sa mai am nevoie ...o duminica placuta va doresc!

Alte discuții în legătură

Sunt bolnava de diabet. sunt din bucuresti. Anca Mirica Anca Mirica Am fost cateva zile internata la spitalul Cantacuzino. Mi s-a spus sa merg sa incerc sa ma pensionez dar unde sa merg, nu mi s-a spus, mai ales ca rezidentele ... (vezi toată discuția)
Pensie medicala as dori, va rog, sa stiu daca este o solutie la urmatoarea situatie: ... alpha_gigi alpha_gigi As dori, va rog, sa stiu daca este o solutie la urmatoarea situatie: Persoana de 60 de ani, cu probleme de sanatate mintala de 20 de ani; vechime in munca ... (vezi toată discuția)
Ma pot pensiona pe caz de boala Gheorghe liviu Gheorghe liviu Am hepatita virus c din 2010 am facut interferon si am avut atunci o âncercare de a ma pensiona de atunci si pâna acum nu am mai avut medical dar in 2017 am ... (vezi toată discuția)