Buna ziua! As vrea sa va supun atentiei p problema cu care se confrunta socrul meu....acum 3 ani a cumparat de la un vecin o masina (a achitat vecinului contravaloarea masinii insa nu a intocmit nici un act de vanzare cumparare cu vecinul la acel moment).Dupa vreo 2 luni socrul meu a vandut masina in targ unui domn.Insotit de noul proprietar al masinii a venit la vecinul de la care cumparase socrul meu masina(in toata povestea socrul meu a avut rol de intermediar)pentru a-i pune in legatura in vederea perfectionarii actelor de vanzare cumparare.Cei 2 au facut schimb de numere de telefon ...urmand ca zilele ce urmau sa faca actele, lucru care nu s-a mai intamplat.De curand vecinul cu pricina s-a prezentat la socrul meu spunandu-i ca are de platit impozit la masina de acum 3 ani(persoana care a cumparat masina din targ nu a mai venit sa incheie nici un act cu vecinul....masina ramanand in continuare pe numele vecinului).Vecinul s-a prezentat la un notar public si a dat o declaratie pe proprie raspundere cum ca ar fi incheiat act de vanzare cumparare cu socrul meu(lucru care nu s-a intamplat niciodata) si pe care le-ar fi pierdut.De la primarie toate impozitele restante aferente masinii au trecut pe numele socrului meu.Intrebarea mea ar fi: vecinul a procedat legal intocmind declaratia la notar(care de fapt nu e reala pt ca acte intre el si socrul meu nu s-au intocmit)?Cum se poate rezolva problema deoarece despre persoana in posesia caruia ramasese masina acum 3 ani nu se cunosc date de indentificare?Masina si persoana respectiva au fost cautate in judetul in care se banuia ca domiciliaza insa fara succes.In concluzie nu este de gasit nici masina nici persoana care a cumparat-o acum 3 ani.Mentionez ca masina a fost data in urmarire la politie tinand cont de vechile numere pe care le avea.V-as fi recunoscatoare daca ma puteti ajuta in aceasta problema disperata si care pare fara solutii!
Va multumesc!
Cu respect Adriana
probabil masina ori este prin strainatate ori parasita intr-un garaj.
primul pas care trebuie sa-l faceti este ca socrul dvs sa-i faca plangere penala vecinului pt falsa declaratie data la notar.
Socrul dvs trebuie sa faca plangere penala impotriva vecinului pentru fals in declaratii si uz de fals si , de asemenea , trebuie sa mearga la directia impozite si taxe locale din cadrul primariei si sa solicite radierea de pe rol , prezentand o declaratie notariala prin care sa spuna ca nu a incheiat niciodata un contract de vanzare cumparare cu acel vecin. Cei de la primarie nu aveau dreptul faca trecerea pe rol in baza simplei declaratii a acelui vecin!B-)