Am cumparat un produs de la un magazin online, au trimis factura proforma, l-am platit si de 4 luni nimic. Ce pot face LEGAL sa pot recupera prejudiciul?
P.s. factura a fost pentru persoana juritica. Teapa este de 4200ron.
I-as notifica in scris (scrisoare recomandata cu confirmare de primire si continut declarat) si i-as pune in intarziere cu privire la obligatia de a-mi transmite produsul, atasand si o fotocopie a ordinului de plata ce face dovada achitarii facturii.
Le-as da un termen (de maximum "X" zile) in care sa-mi transmita produsul cu mentionarea locatiei. Daca nu o fac, variantele ar fi:
1) (daca nu vreau sa mai obtin produsul, dar vreau sa recuperez banii) Rezilierea contractului pentru nerespectarea obligatiei vanzatorului, cu consecinta restituirii sumei achitate de catre minepentru produsul nelivrat, cu daune interese, dupa caz; sau
2) (daca vreau produsul) Obligarea vanzatorului in instanta "sa faca", respectiv sa imi transmita produsul achizitionat (instanta constata continutul contractului, faptul ca am achitat produsul, faptul ca nu mi s-a livrat (neputand face dovada transmiterii) si va obliga vanzatorul sa livreze).
Reziliere cine stie
YNAA
Speta:
Contract vanzare cumparare cu vanzare succesiva, cumparatorul nu-si mai executa obligatia de plata de cateva luni bune, vanzatorul sisteaza livrarea ... (vezi toată discuția)