avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1123 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Procedura eliberare acte indemnizație creștere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Procedura eliberare acte indemnizație creștere copil

Buna ziua,
Va rog sa ma informați care este procedura pe care trebuie sa o urmeze angajatorul/contabilul pentru a-mi elibera actele necesare la dosarul de indemnizație pentru creșterea copilului, după ce am terminat concediul medical.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:07, 1 Octombrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In legislatie nu exista reglementata o astfel de procedura . In practica, se urmeaza urmatorii pasii :
- salariatul depune cerere de acordare a CCC la care ataseaza copia certioficatului de nastere a copilului
- angajatorul emite o decizie de suspendare a c.i.m. in baza art.51 lit.a C.mun.
- pe baza solicitarii salariatului, angajatorului elibereaza sau complementează adeverinta privind realizarea de venituri . Modleul este prevazut in Anexa 2 la normele metodologice de aplicare a OUG 111/2011.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prenatal marcucarolina marcucarolina Buna seara, Cum procedez c-o salariata care ramane in concediul ptr. crestere copil,ce pasi trebuie sa parcug. Va multumesc ! (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil rusualexandra rusualexandra Am un salariat care vrea sa-si ia concediu pentru cresterea copilului (1 luna) conf. OUG 111/2010 - concediu tata. Care sunt pasii care trebuie sa-i fac in ... (vezi toată discuția)
Luna tatălui C@ty C@ty Bună ziua eu în data de 12 octombrie am sa încep lucru după concediu creștere și îngrijire copil la un alt loc de munca. Întrebarea mea este :tatăl ... (vezi toată discuția)