avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pot sa il decad din drepturile parintesti?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pot sa il decad din drepturile parintesti?

Buna ziua, am divortat in urma cu un an de sotul meu. Avem un minor in varsta de 4 ani care a ramas in grija mea. In urma cu 4 luni fostul sot a plecat in strainatate timp in care nu a mai dat nici un semn. Este la zi cu pensia alimentara dar nu si-a mai respectat programul de vizita. Intrebarea este daca as avea vreo sansa sa obtin eu custodia totala a copilului deoarece el nu mai tine legatura cu noi si nu stiu de unde sa il iau in caz ca am nevoie de vre-o semnatura pt copil. Cand a plecat din tara copilul era in vizita la el,l-a lasat a acasa cu bunica lui fara sa ma anunte ca pleaca sau sa aduca inainte copilul inapoi la mine. Va multumesc
Ultima modificare: Duminică, 1 Octombrie 2017
andreea_sebestyen, utilizator
Cel mai recent răspuns: asaofi , utilizator 15:32, 1 Octombrie 2017
Singurul drept din care il puteti decadea este autoritatea parinteasca comuna. Dar ptr asta v-ar trebui macar vreo 3 supliniri de acord in instanta... indiferent ca e vba de o inscriere la scoala sau o plecare in strainatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reincredintare copil 14 ani eceamihaela eceamihaela copilul a fost incredintat mamei prin hotarare definitiva cand avea 2 ani .mama a fost plecata in nenumarate randuri din tara si a fost lasata in grija ... (vezi toată discuția)
Va rog ajutati-ma cu un raspuns - tatăl nu a adus minorul înapoi din programul de vizită Valentina rayssa Valentina rayssa buna seara vreau sa ma ajutati si pe mine daca se poate ..am o fetita de 3ani si 2 luni care dupa un divort a ramas in grija mea..tatal sau are pensie ... (vezi toată discuția)
Poate sa ma denunte la protectia minorului? Adina860 Adina860 Buna seara,asi avea si eu o rugaminte sa imi spuneti ce sa fac in cazul in care, eu sunt inca casatorita desi nu mai suntem inpreuna de 5 ani de zile, in care ... (vezi toată discuția)