avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu creștere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu creștere copil

Bună dimineața, va rog să mă îndrumați. Am născut pe 24.08. in concediul prenatal am intrat pe data de 17.07 iar pe data de 04.10 se împlinesc cele 42 de zile ce sunt obligatorii din concediul postnatal. Trebuie să merg sa depun la angajator concediul pe cele 4 zile din luna octombrie și implicit să îmi elibereze adeverință cu venituri până pe data de 4 că sa pot sa merg cu dosarul de indemnizație? Sa existe o continuitate? Sau cum trebuie procedat? Vă întreb pentru că nu prea are cine sa îmi ofere un răspuns concret. Va mulțumesc o zi bună!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:07, 2 Octombrie 2017
Concediul medical acordat pana pe 04.10.2017 se va depune la angajator care va completa si adeverinta cu veniturile pe ultimele 24 de luni anterioare datei nasterii copilului.

OUG 111/2010
art. 15
(1) Drepturile prevăzute de prezenta ordonanță de urgență reprezentând indemnizații și stimulent de inserție se stabilesc după cum urmează:
a) începând cu ziua următoare celei în care încetează, conform legii, concediul de maternitate, dacă cererea este depusă în termen de 60 de zile lucrătoare de la acea dată;
...
Ultima modificare: Luni, 2 Octombrie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

126 de zile concediul de maternitate si indemnizatia pentru ccc trascaelena trascaelena Am intrat in concediul prenatal in data de 15 februarie 2012,am nascut la data de 24 martie 2012,adica am avut doar 38 de zile de concediu inainte de a ... (vezi toată discuția)
Concediile prenatal si postnatal, 126 de zile? ginutz_a ginutz_a buna ziua, legea maternitatii stiu ca s-a modificat cu alegerea intre 1 an si 2 ani de stat in concediu de crestere copil. nu stiu insa daca s-a schimbat ... (vezi toată discuția)
Data intrare concediu crestere copil The-Borg The-Borg Buna ziua, Sotia mea a intrat in concediu de maternitate incepand cu 21.04 iar ultima zi de ar fi 24.08. A nascut in data de 10.06 iar ultima zi de lauzie ar ... (vezi toată discuția)