avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1129 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Blocare roti profi
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Blocare roti profi

Buna,
Am o intrebare referitoare la legalitatea blocarii rotilor pe care am observat ca o desfasoara tot mai multe supermarketuri. Pe scurt, aseara am ajuns mai tarziu acasa si nu am gasit un loc de parcare disponibil in tot cartierul. Am fost nevoit sa las masina la profi in parcare cu gandul ca dimineata cand plec la munca o mut de acolo. Dimineata pe la 8 cand am mers era blocata roata si a trebuit sa achit o taxa de 25 lei pe ora de stationare. Intrebarea mea este daca procedura lor este legala sau ar fi trebuit sa cheme un politist care sa elaboreze procesul verbal si sa blocheze roata sau sa dispuna la o astfel de masura ? Ce sanse as avea daca ii dau in judecata sa castig procesul?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: nippy , utilizator 13:14, 17 Decembrie 2019
Multumesc!
Buna ziua. Doresc sa stiu daca blocarea rotilor este legala in parcarea unui supermarket(privata daca are atentionare sa nu parchezi mai mult de 2 ore și regulament afisat pe un stalp scris minuscul de iti trebuie ochelari). Mentionez ca parcarea nu are bariere la intrari si nu elibereaza bonuri cu afișajul orei cand ai intrat in parcare.
Buna ziua.
As dori sa va intreb care este avocatul care v-a ajutat? Si daca ati avut castig de cauza? In cursul zilei de azi m-am confruntat cu o situatie asemanatoare. Am fost nevoita sa parchez la magazinul Brico Depot din Timisoara, fiind programata la un cabinet medical, care nu dispune de parcare, din zona magazinului.

RazvanG91 a scris:

Revin cu un feedback pe aceasta tema dupa o discutie cu agenti de la Politia Romana. Conform spuselor lor, este ilegala blocarea rotilor si ar trebui sa nu se achite aceste taxe de deblocare si sa se apeleze la politie. Pot sa afiseze orice, asta nu inseamna ca daca afisezi ceva gata poti face ce vrei. Au zis ca aceasi situatie e si cu parcarile cu CF unde chiar daca e proprietate privata, daca vine cineva si iti ocupa locul nu ai dreptul sa ii blochezi masina. Din ce mi-au zis, conform legislatiei, nici ei nu au ce sa faca in aceste cazuri.

Exista un alt aspect care nu il vad menționat de nimeni
Firma care blochează roțile nu are voie sa atingă bunul in speță masina pe care o blochează. În cazul în care o ating sunt pasibil de dauna chiar dacă e doar o zgarietura. Dat fiind că practic nu se poate monta blocatorul fără să fie atinsă masina in mod evident la fiecare blocare sunt pasibili de dauna de bun!!! Filmați modul în care firma demontează blocatorul , luati 2 martori care au văzut cu dumneavoastra si mergeți în instanță pentru dauna de bun.
Regulamentul iti aduce la cunostinta, dar daca este incalcat in felul acesta, nu hipermarketul aplica sanctiuni! Cel mult acesta cheama politia si mai departe stiea ea ce are de facut.

cyan a scris:

Ce sa zic? Esti pe propietatea mea, respecti regulile mele!
Nu iti convine, te duci sa respecti regulile acolo unde iti convine si unde esti lasat in pace.
A se avea in vedere ca parcarile superhipermarketurilor sau mallurilor nu sunt pe domeniul public si nici loc de parcare pentru blocurile din zona.

@adyyy7,
Daca ati fi proprietarul parcarii ati lasa vecinii sa parcheze unde vor, cat vor (o zi, 2, 1 saptamana, o luna, doua, trei?
Ce ati face daca vin 20-30 de "vecini" si isi lasa masina in parcare iar cumparatorii nu au unde sa parcheze?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum reacționăm la abuzul blocării roților de către agenții de pază ai magazinelor? iriholo iriholo Ce demersuri se pot face contra blocarii abuzive a rotilor la supermarket dupa 10 min de petrecut la cumparaturi? Am parcat unde parcau de obicei alte masini ... (vezi toată discuția)
Legi parcare autoturism LuchianSeb LuchianSeb Buna ziua. Stie cineva ceva legi care reglementeaza parcarile in Romania la modul general? De asemenea, stie cineva ceva legi care permit unor firme private ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. in parcarile de reședință, in cazul in care am ... Aura 1980 Aura 1980 Buna ziua. In parcarile de reședință, in cazul in care am lasat un numar de telefon, are dreptul proprietarul locului de parcare sa solicite serviciul ... (vezi toată discuția)