Am o dilema la care nu gasesc raspuns. Ma poate ajuta cineva cu un sfat?
Exista vreo dispozitie legala prin care as putea concedia personal fara a platii salarii compensatorii si fara a fi obligat sa nu angajez pe nimeni pe acele posturi timp de 9 luni? Concedierea are ca motiv criza economica. Vreau sa stiu dak s-a dat vreo ordonanta de cand cu criza sa poti face si asa ceva .
Daca vreti sa concediati individual trebuie sa platiti un salariu compensatoriu.Dar ca sa angajati pe acelasi post nu vad cum ar fi posibil daca motivul e criza.Se prezuma ca va restrangeti activitatea si de aia ati oprerat desfiintarea postului...
In fine , se pot gasi solutii legale la cazul concret..de aia exista avocati, nu?
:D Adevarat. Eu sunt student nu sunt firma si am ca tema treaba asta. Si nu imi permit sa ma duc la un avocat ca sa rezolv problema "ptr ca e criza" trebuie sa gasesc articole de lege noi aparute pe tema asta. Cand despre angajarea pe viitor ma interesea sub pretextu ca aceasta criza trece si poate vrea acel patron sa se extinda iar fara sa astepte o perioada deblocarea postului
In prezent nu exista nicio reglementare in sensul dorit de dvs .. In caz contrar, exista multe prevederi care obliga pe angajator sa acorde salarii compensatorii in cazul concedierii pentru motive care nu tin de persoana salariatilor.