avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere legala datorata crizei economice
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere legala datorata crizei economice

Buna ziua !!

Am o dilema la care nu gasesc raspuns. Ma poate ajuta cineva cu un sfat?
Exista vreo dispozitie legala prin care as putea concedia personal fara a platii salarii compensatorii si fara a fi obligat sa nu angajez pe nimeni pe acele posturi timp de 9 luni? Concedierea are ca motiv criza economica. Vreau sa stiu dak s-a dat vreo ordonanta de cand cu criza sa poti face si asa ceva .

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:16, 5 Octombrie 2009
Daca vreti sa concediati individual trebuie sa platiti un salariu compensatoriu.Dar ca sa angajati pe acelasi post nu vad cum ar fi posibil daca motivul e criza.Se prezuma ca va restrangeti activitatea si de aia ati oprerat desfiintarea postului...
In fine , se pot gasi solutii legale la cazul concret..de aia exista avocati, nu?
:D Adevarat. Eu sunt student nu sunt firma si am ca tema treaba asta. Si nu imi permit sa ma duc la un avocat ca sa rezolv problema "ptr ca e criza" trebuie sa gasesc articole de lege noi aparute pe tema asta. Cand despre angajarea pe viitor ma interesea sub pretextu ca aceasta criza trece si poate vrea acel patron sa se extinda iar fara sa astepte o perioada deblocarea postului
Ultima modificare: Luni, 5 Octombrie 2009
Pacat, utilizator
In prezent nu exista nicio reglementare in sensul dorit de dvs .. In caz contrar, exista multe prevederi care obliga pe angajator sa acorde salarii compensatorii in cazul concedierii pentru motive care nu tin de persoana salariatilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce drepturi am in conditiile in care angajatorul ma forteaza sa demisionez? gigi19 gigi19 Compania la care lucrez ne-a anuntat de curand ca pe fondul crizei financiare acute doreste sa-si reduca cheltuielile prin reducerea de personal. Ni s-a ... (vezi toată discuția)
Demisie sau concediere? Irina12 Irina12 Buna ziua, De curand am fost anuntata de angajatorul meu ca datorita crizei financiare, locurile de munca in banca unde lucram vor fi reduse, iar eu sunt cea ... (vezi toată discuția)
Inlocuirea postului dupa incetarea concediului de crestere copil pana la 2ani mire83 mire83 Buna ziua! Pe 01.07.2010 trebuie sa incep munca si am vorbit cu colegii de la personal si mi-au zis ca e posibil sa ma intorc pe alt post. Firma este S.A. si ... (vezi toată discuția)