avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune vs testament + antecontract ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune vs testament + antecontract vânzare-cumpărare. Pot apărea probleme cu beneficiarul testamentului dacă succesiunea după defunct a fost dezbătută?

buna Ziua,
La dobândirea unui teren in suprafața de 1ha prin succesiune după tatăl meu decedat , la procedura de vânzare M-am lovit de problema ca am aflat ca acea suprafața de teren este deținuta și de alta persoana printr-un antecontract de vânzare cumpara și un testament autentificat la notariat lăsat de bunicul meu in anii ‘90 tatălui decedat al persoanei care in prezent dorește sa-l revendice de la mine .
Precizez ca dealungul a 2-3 succesiuni de la moartea bunicului acel teren a fost in familia mea prin titlu de proprietate și sucesiuni notariale pana in prezent care a intrat in posesia mea prin succesiunea după tatăl meu .
Am făcut la el și carte funciară , intabulare și plata impozitelor la zi .
Dar îmi este frica sa-l vând pentru a nu avea probleme cu acest domn care deține acel testament și antecontractul de vânzare ( fără contract final de vânzare )
Ce ma învățați sa fac ?
Ultima modificare: Luni, 2 Octombrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: bocka , utilizator 19:53, 4 Octombrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Antecontractul de vanzare-cumparare este doar o promisiune si nu transfera dreptul de proprietate,forumlati actiune in instanta ptr.constatare nulitate antecontract daca s-a depasit termenul ptr.incheiere antecontract si actiune reductiune liberalitati excesive(testament).
Ultima modificare: Miercuri, 4 Octombrie 2017
DAN POPESCU, Avocat
Speța nu e de rezolvat pe forum.De unde știți de testament?
avvalentina, utilizator
Find vorba despre un pământ la țara , am aflat despre existența antecontractului și a testamentului de la primărie , eu depusese actele pentru procedura de vânzare la primărie și ulterior am fost anunțat ca acesta a fost oprită datorită acestui domn care printr-un avocat a înaintat o cerere la primărie pentru obținerea unor diverse documente legate de acest teren și tot odata informând primăria de existența acestor documente
bocka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Răspuns cerere de judecată Piticuta2010 Piticuta2010 Buna ziua. Am un credit in CHF si am depus o cerere de judecata pt clauze abuzive, com de administrare ,dobanzi impotriva bancii. Am primit acest raspuns .imi ... (vezi toată discuția)
Incheiere finala (dezinvestire) LDMUNTEANU LDMUNTEANU Complet: Camera de Consiliu Tip solutie: anuleaza cererea; Solutia pe scurt: Anuleaza cererea formulata de reclamantul .....Cu drept de cerere de reexaminare ... (vezi toată discuția)
Şedinţe SDanielss SDanielss Buna ziua! Credeti ca imi puteti fi va rog de ajutor cu o `` traducere`` a celor consemnate in sala de judecata cu privire la acest caz? Va voi oferi ... (vezi toată discuția)