Succesiune vs testament + antecontract vânzare-cumpărare. Pot apărea probleme cu beneficiarul testamentului dacă succesiunea după defunct a fost dezbătută?
buna Ziua,
La dobândirea unui teren in suprafața de 1ha prin succesiune după tatăl meu decedat , la procedura de vânzare M-am lovit de problema ca am aflat ca acea suprafața de teren este deținuta și de alta persoana printr-un antecontract de vânzare cumpara și un testament autentificat la notariat lăsat de bunicul meu in anii ‘90 tatălui decedat al persoanei care in prezent dorește sa-l revendice de la mine .
Precizez ca dealungul a 2-3 succesiuni de la moartea bunicului acel teren a fost in familia mea prin titlu de proprietate și sucesiuni notariale pana in prezent care a intrat in posesia mea prin succesiunea după tatăl meu .
Am făcut la el și carte funciară , intabulare și plata impozitelor la zi .
Dar îmi este frica sa-l vând pentru a nu avea probleme cu acest domn care deține acel testament și antecontractul de vânzare ( fără contract final de vânzare )
Ce ma învățați sa fac ?
Antecontractul de vanzare-cumparare este doar o promisiune si nu transfera dreptul de proprietate,forumlati actiune in instanta ptr.constatare nulitate antecontract daca s-a depasit termenul ptr.incheiere antecontract si actiune reductiune liberalitati excesive(testament).
Find vorba despre un pământ la țara , am aflat despre existența antecontractului și a testamentului de la primărie , eu depusese actele pentru procedura de vânzare la primărie și ulterior am fost anunțat ca acesta a fost oprită datorită acestui domn care printr-un avocat a înaintat o cerere la primărie pentru obținerea unor diverse documente legate de acest teren și tot odata informând primăria de existența acestor documente
Şedinţe
SDanielss
Buna ziua!
Credeti ca imi puteti fi va rog de ajutor cu o `` traducere`` a celor consemnate in sala de judecata cu privire la acest caz? Va voi oferi ... (vezi toată discuția)