avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cerere reconvențională, sau ce altă soluție am?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cerere reconvențională, sau ce altă soluție am?

Am introdus o actiune de anulare a unui act prin care la conducerea unei societati a fost numit un anume X. Apoi X m-a dat pe mine in judecata pentru pretentii. Acum, eu ce solutii am ca cererea mea de anulare a alegerii acelui domn X si deciziile luate in acea sedinta sa rezolve si actiunea lui de pretentii? Mi s-a spus ca sa fac o cerere reconventionala dar nu stiu daca nu e tardiv odata ce eu am introdus deja actiunea mea in urma cu mai multe luni si el a introdus de abia acum, eu scriu acum intampinarea la actiunea lui. Daca se poate un mic ajutor, va rog. Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Octombrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: Sever Simion , Consultant resurse umane 22:20, 2 Octombrie 2017
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cererea reconventionala este o actul prin care paratul arata ca are pretentii impotriva reclamantului in general legat de acelasi act sau fapt pe care si-a intemeiat reclamantul cererea sau unul conex.
Trebuie sa intelegeti ca:
a) instanta judeca doar si numai doar ce i se cere (asta in teorie, ca in practica ....)
b) reclamantul cere prin cererea introductiva, paratul poate cere prin cererea reconventionala iar tertii prin cereri de interventie.
Asadar cererea reconventionala este actul prin care si paratul cheama in judecata reclamantul cerand instantei sa-l oblige pe reclamantul parat sa dea, sa faca, sau sa nu faca ceva in beneficiul paratului reclamant.
Acum ar fi cazul sa stim care este temeiul pretentiilor solicitate de X? Adica ce ati facut d-voastra pagubos pentru X. Daca izvorul prentinsei pagube e cererea d-voastra de anulare a alegerii sale atunci actiunea lui este o gogoasa si va fi respinsa ca nedovedita (desi dupa parerea mea este inadmisibila).
Poate ne lamuriti ca sa stim daca va recomandam cererea de suspendare a celui de-al doilea dosar, sau alt mijloc.
Da, da imediat lamuresc ca sunt direct interesat, multumesc. Reclamantul e asociatia de proprietari care sustine ca am restante la intretinere, ei neprestand acele servicii dar asta nu conteaza acum. Ei sustin ca am sa le dau bani pentru lift si reparatii, utilitatile le platesc eu individual. Eu am depus cererea de anulare PV de adunare generala in luna iulie si ei actiune in pretentii in august 2017. Cererea mea nu are termen, cu a lor sunt acum la intampinare si am termen de depus. Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferenta gothy gothy Sunt in chemat in judecata. In care din: intampinare sau cerere reconventionala trebuie sa detaliez argumentele prin care sa combat cererea reclamantului? Am ... (vezi toată discuția)
Excepție, va rog ajutor! KLM4 KLM4 Buna ziua, Am nevoie mare de bunatatea DVs de a ma ajuta intr-o situatie juridica. Asociatia de proprietari m-a dat in judecata obiect Pretentii. EU am ... (vezi toată discuția)
Cerere reconventionala cu intampinare bathorimariana bathorimariana Am deschis un proces iar parata a depus intampinare cu cerere reconventionala. Din cerere nu reiese ca se solicita daune sau cheltuieli de judecata. Cum pot ... (vezi toată discuția)