avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare cu salariul minim pe economie pe C. M. plus ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare cu salariul minim pe economie pe C. M. plus procente prin drepturi de autor

Va rog sa-mi spuneti ce avantaje si ce dezavantaje pentru angajator si respectiv angajat implica aceasta.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 21:20, 5 Octombrie 2009
Angajatorul nu plateste decat 10% impozit la drepturi de autor, deci are cheltuieli mai mici cu costurile salariale.
Angajatul va contribui la pensie doar pt suma din contractul de munca.
Salariul oficial este cel din contractul individual de munca. El este cel care se ia in calcul la iesirea la pensie, la acordarea indemnizatiei de somaj.
UN contract de munca va poate inceta in anumite conditii si cu respectarea anumitor proceduri.
La o conventie civila sau contr de drepturi de autor , cel care va plateste poate renunta oricand si mult mai usor la acest contract.
Pe de alta parte dvs puteti primi astfel mai multi bani (net), iat pt ca aveti un contract de munca sunteti asigurat la sanatate, somaj si pensie ( proportional cu salariul, cum v-a spus Tudor Valeriu)
Multumesc pentru promptitudinea raspunsurilor !
Mai am o intrebare- conform spuselor doamnei grace_r angajatorul plateste impozit 10 % atunci mie de ce imi ia 13% din aceste drepturi de autor?- este legal? X-(#-o
10-13% este numai un avans din impozit. La sfarsitul anului dvs. trebuie sa platiti la fisc diferenta pana la 16%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cim 2 ore/zi + contract drepturi de autor torpedo torpedo Buna ziua, Datorita situatiei economice (asa spune angajatorul), nu mi se mai poate plati salariul integral pe CM si mi-au propus urmatoarele variante: - ... (vezi toată discuția)
Spor de vechime raymona_r raymona_r Va rog sa imi spuneti daca am lucrat in invatamant ca educatoare 4 ani si 5 luni cu ½ de norma si la o alta institutie tot cu ½ de norma dar ... (vezi toată discuția)
Salariu carte de munca / contract drepturi autor gloria v. gloria v. Buna ziua, De la inceputul anului, am contract de munca pe perioada nedeterminata cu salariul inscris integral pe CM. Mai nou angajatorul imi propune, ... (vezi toată discuția)