Buna ziua,
În antecontractul făcut la notar pt.prima casă e specificat următorul lucru:
În situația in care noi,promitentii cumpărători nu ne vom respecta obligația semnării actului de vânzare în formă originala până la 31.12.2017 din diferite motive imputabile nouă,suntem de acord să pierdem avansul achitat,cu titlu de despăgubiri.
Dacă firma la care munceam s-a închis sunt motive din cauză cărora putem pierde avansul ?Menționez că dezvoltatorul nu e de acord cu restituirea avansului,iar noi avem și rezervate fondurile.Putem recurge la instanță?Multumesc anticipat
cyan
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Dumnevoastra ce intentionati, sa renuntati la achizitie sau sa continuati demersurile pentru achizitie?
Dezvoltatorul are impuse in promisiune plata unor despagubiri in cazul nerespectarii clauzelor contractuale, de ex. nefinalizarea la timp a constructiei?
Pierdeti avansul numai in cazul in care nu finalizati semnarea contractului, inchiderea firmei nu este un motiv pentru pierderea avansului in conditiile in care aveti venituri suficiente pentru plata ratelor la banca.
Banca nu ne mai oferă creditul prima casă ,deoarece nu mai am loc de muncă și nu mi-am găsit altceva,altfel noi am dori să achizitionam apartamentul,dar doar cu acest credit prima casă.în caz ca apartamentul nu e finalizat până la data respectiva vânzătorul este obligat să ne restituie banii iar in caz ca nu ne restituie ne putem adresa instanței..
Creditul e făcut și cu un coplatitor si momentan doar coplatitorul are loc de muncă, dar are salariu mai mic.Iar de la bancă ne au spus că îmi trebuie să îmi gasesc loc de muncă cu minim același salariu ca să poată să acorde creditul și momentan nu mi am găsit și au trecut 2 luni de când s-a închis firma..
Opinia mea este ca nu sunt motive sa pierdeti avansul,daca motivele nu va sunt imputabile,respectiv inchiderea firmei unde lucrati si nu aveti alte venituri.
Din moment ce banca va refuza imprumutul nu e vina dumneavoastra. Cititi cu atentie contractul, pentru ca sigur trebuie sa existe aceasta clauza. Nu conteaza cauzele si nici nu are rost sa le mentionati - BANCA refuza.